071212

Idag är det den dagen då utställningen ska ske. Slutet på projektet i Komrum. Trodde aldrig denna dag skulle komma. Sedan är det bara några dagar kvar, till tisdag nästa vecka för att vara exakt, då GKM-projektet ska in. Sedan är det jullov! Fy vad nice. Då ska jag hem till Enköping, jobba lite, fira lite jul och så. Vet ej vad jag ska göra på nyårsafton men men. Funderar på att åka tillbaka till Irland igen då i januari. För att se mig mer om i Dublin och träffa nyfunna vänner.

Jag kom så tidigt hit (till skolan) imorse så det var faktiskt jag som tände lamporna i salen! Det är tidigt. Sitter här med en kaffe från SevenEleven och bloggar i väntan på mina vänner. Mickan trillade precis in med sin frukost i högsta hugg. Det kommer bli en lång dag, men jag har lunch med mig så bring it on!

Jobba som små arbetsmyror med GKM-projektet nu tors och fre. Om vi inte hinner klart blir det mycket jobb i helgen. Oh well. Längtar till tisdag.

071211

http://ageingmodernity.blogspot.com

071210

Hemma igen. Klockan 05.30 satt jag i Johns vardagsrum och drack te och 13.00 var jag hemma i mitt rum. Knasig dag. Speciellt med tanke på att jag sov två timmar efter att ha druckit några öl igårkväll, för att börja min resa vid fyratiden. Allting har gått så smidigt med resorna. Lätt att ta sig ner dit och hem igen. Bussar och flyg har passat alla tider och att åka kollektivt är därmed tokbra!

Som jag befarat så trivdes jag ohyggligt bra i Irland. Krama syster och snacka skit. Träffa deras trevliga hus-kompisar och lyssna till och prata Engelska. (Med irlänsk accent) Sen jag var 15 år har jag velat åka till Irland och jag förstår inte varför jag väntade så länge, tack vare syrran kom jag nog iväg tidigare än vad det annars ha kunnat blivit. Jag vill dit igen, jag vill uppleva mer Dublin och mer irländsk landsbygd och se mer kultur.

Kort sammanfattning:
Onsdag: Buss, flyg och några timmar senare landar vi i huset i Ongar vid 00.00 snåret. Dricker saft och pratar lite. Trött och sover tidigt.
Torsdag: Sover ut rätt länge. Åker in till Blanchestown och dess stora shoppingcenter. Fikar, men shoppar inget. Trötta och hungriga äter vi spaghetti och quornfärssås. Förbereder för en filmkväll men det blir vardagsrums-häng med öl.
Fredag: Malin, Thomas och jag beger oss in till Dublin. Fixar ett pass till Thomas på Svenska Ambassaden i Dublin och shoppar lite turistgrejer. Jag köpte en liten leprechaun och en guinness t-shirt. Ser oss omkring i Temple Bar-området och tittar runt i centrala Dublin. Får skjuts hem av John, traffiken är hemsk och det tar 2 timmar, vad som egentligen skule tagit 20-30 min att ta sig hem. Köper öl och dricker öl och myser i vardagsrummet.
Lördag: John tar med mig och Danne in till Dublin för att gå på ett museum. Ett museum om Irlands krigshistoria. Det var väldigt intressant och roligt. Dessförinnan hade vi förtärt en ohyggligt god (och dyr) lunch. Jag säger; Pasta med vitvins- och gräddsås, med stekta champinjoner och salladslök. Mm! Väl tillbaka i huset fixas det taco-middag och Johns ungar kommer över, så söta! Sedan svidas det om och jag, John och Danne beger oss till Clonsilla Inn, en irländsk pub. Dricker öl och möter upp Johns bror Aiden och Oskar kommer förbi med sina vänner. Vid stängning går vi hem till John för att se "the fight" på tv, nästan alla i sällskapet från puben var där. Även Sara, Dannes flickvän kom förbi då. Men det visade sig att matchen började 05.00 så vi åkte hem med taxi och somnade gott.
Söndag: Trött dag och bakisdag. Malin och jag kliver upp relativt tidigt och går till den lokala Dunnes-butiken för att köpa pizza och godis. Sedan sova sig lite, äta sig lite, dricka sig lite öl och titta på filmer till klockan slog 02.00.
Måndag: Upp två timmar senare och packa. Flyget går 07.00. Hemma i rummet 13.00.

Jag vill dit igen.
(jag orkar inte kontroll-läsa, jag är trött)

071205

Nu far jag! Till Irland, till Irland. Ska strax åka, mot bussen, med buss till Skavsta, från Skavsta med flygplan till Dublin, Irland, från Dublin till Ongar och systers hus o alla som bor där med.

Ska bli skönt att komma iväg. Jag känner mig lite stressad nu bara. Ska kirra iordning allt o fara iväg.  Hm jag klarade ljud-tentan också, finemang. See you later!

Bye bye.

071202:2

Aha! Happy times! Lisa ringde och gjorde mig på bästa humöret man kan ha! Toppentjej och bästa vän! Vi drar på Close-Up Båten den 14 feb och ska ha så jävla kul! Ska fanimej börja träna nu också, julgodis nej tack!

Hurra för bra vänner och bra humör! Nattinatt!

071202

Vilken helg. Vilken jobbig helg. Som vi förutspått blev det full fart på jobbet i lördags, igår, och vi serverade 100 pers i vår lilla restaurang. Vi var 4 st som jobbade (jobbade asset av oss med andra ord) utöver dessa 100 gäster har vi alltså också, få se nu, 13 avdelningar a´ ca 6-10 pers på varje som vi skickat mat till. Dessutom ca 25 matlådor som vi lägger på förmiddagen. Men allt gick bra och vi klarade även detta års julmarknads-rush utmärkt bra. Trötta var vi idag och känns som hela dagen har gått i slow motion. Fika med mormor efter jobbet och sen äta mat med mamma o pappa och sen åka hem. Väl här hemma har jag nu sorterat min lilla klädes-låda och mina klädes-hyllor. Fan vad mycket strunt-kläder jag samlat på mig!

Inför veckan. Jobba asset av oss med projekten. Sen drar jag till Dublin och systeryster på onsdagkväll. Stannar till måndag morgon och då är det bara till att jobba asset av oss fram till den 17:e och då är det dags för julledighet!

Happy times?