Dublin:2

Kom på att jag inte har sammanfattat min andra resa till Irland, Dublin. Tänkte nu göra det, mest för min egen skull men även för de som undrar vad som hände där.

080104 Fredag: Kliver upp tidigt och packar det sista. Resan börjar på Gärdet mor Skavsta, flyget till Irland, Dublin. Denna gång var flyget försenat 50 min (medan vi satt och väntade flygplanet). Kom fram i Dublin vid tvåtiden där det var supersmidigt att hämta ut väskan. John var snäll även denna gång och hämtade upp mig på flygplatsen. Begav oss med bil till huset där syster min bodde förut. Nu bor bara Docke, Oskar och en irländsk tjej som heter Christine där. Så jag fick bo i Saras och Daniels gamla rum, med anslutande badrum, perfekt! Packade upp och donade, åt lite mat och öppnade första ölen (av många). Efter några öl till beslutade vi oss för att åka till Clonsilla Inn och fortsätta. Kvällen slutar med fyllehungriga svenskar, irländare och finnar som beställer mat på nåt öppet ställe. Sover gott.

080105 Lördag: Vaknar av att solen skiner in genom fönstret. Så John och jag gör oss i ordning för att åka in till Dublin. Visar sig att vi går i ca 40 min till tågstationen för att få veta att nästa tåg går om 40 min så vi åker istället buss, som gick så bra så. Väl framme skiner fortfarande solen och det känns som en vårdag! Ser bland annat Trinity College, Molly Malone, The Spire, Stadshuset, gamla fina kyrkor, gågatan där en rolig gubbe stod och sjöng och spelade saker om folket som gick förbi - sjukt kul, och mycket mer. Äter på en pub i Dublin, åker till huset igen, köper öl och har sällskap av de andra tills de går ut och sedan blir det film.

080106 Söndag: Denna dagen började ganska segt och alla var trötta. Men så hämtade John sina två söta ungar till huset som livade upp en del! Så vi tänkte att denna dag ska vi väl också se något så ungarna, jag och John drog iväg med bilen. Åkte till Hills of Tara, ruiner och gamla lämningar. Det var ett viktigt ställe för politiska och religiösa skäl förr i tiden. Fint. Det börjar regna och vi åker till Johns mormor som bor i närheten för att Shauna ville titta på hästisarna. Fikar där och åker sedan till huset för att laga mat och slöa i soffan. Behöver jag tillägga att det dracks öl?

080107 Måndag: Tre alternativ hade jag som jag ville åka till, efter frukost och sådant var avklarat. Vi irrade runt ett tag tills vi kom fram till Newgrange, vilket ska vara jättehäftigt att få gå in till och se ljusfenomenet där inne bland annat. Men väl framme så står det på dörren att den sista turen till Newgrange gick för 10 min sen! Så det var bara att vända tyvärr. Men John och jag åkte till kusten istället där han visade mig en jättefin utsikt över Dublin by night och havet mot England. Så hungriga innan vi hann komma tillbaka till huset på grund av Dublins härliga trafik så här avnjöts pizza, pasta och öl.

080108 Tisdag: Idag var det dagen som jag skulle få besöka Guinnessbryggeriet i Dublin. John hade heller aldrig varit där (trots att han är irländare själv) så detta skulle bli bra! Efter mycket provsmakning, läsning och sakta gång upp mot de 7 våningarna så hann vi bli rätt så sugna på en riktig pint av Guinness! Så väl uppe, på Dublins högst belägna pub, fick vi en varsin gratis färskbryggd Guinness. Så gott det var! Och utsikten över Dublin. Vid fyratiden tog vi bussen tillbaka och denna buss tog sina timmar att komma till huset, på grund av trafiken. Mötte upp Dockes vänner, Sarah från England och Wyatt från USA, för att de skulle också stanna i huset några dagar. Festade med dem hela kvällen fram tills de gick ut och John och jag såg på ytterligare filmer.

080109 Onsdag: Roadtrip! Hade jag och John bestämt, dagen till ära. En trip till Wicklow och Irlands countryside och sedan på hemvägen besöka Irlands högst belägna pub, Johnnie Fox's för en riktig Irish Coffee! Så mycket åka bil och titta på fina utsikter och cheepies som Shauna säger (får). När vi väl kom fram till Johnnie Fox's efter att ha letat skyltar till Glencullen nån timme så var vi törstiga, jag och Sarah beställde en varsin Irish Coffee och killarna något annat. Jättemysig pub med bord av gamla sängar och gamla symaskiner, olika redskap i taket, gamla skyltar och dokument på väggarna o jaa, en riktigt mysig pub var det. Tillbaka ner för berget och till huset igen. John och jag såg på Clerks 2 och åt mat. Trötta. Öl.

080110 Torsdag: Trött dag! Sov länge, skjutsade Johns pappa till begravning. Åkte runt lite i Dublin och tittade, trötta. Till huset, äta och faktiskt sova någon timme därefter. Upp på kvällen, hämtade Johns pappa från puben, tillbak till huset och se på Clerks 1 haha. Jaa.. Sova och upp tidigt för att åka hem på fredagen.

080111 Fredag: Hem...

Säkert en massa slarv och stavfel här, men orkar inte läsa igenom ;) Har säkert glömt lite händelser också men men...

080122

Blogga varje dag är inte min grej, har aldrig varit min grej att ens skriva dagbok varje dag. Så vi kör på var tionde dag? Haha. Denna lilla blogg är mest för de gamla (och nya?) vänner som vill hålla koll på vad jag gör och kanske mer vesäntligt var jag är?

En del har hänt sedan sist ändå faktiskt. Ansökan om unlandsstudier har skrivits och lämnats in, väntar nu alltså bara på besked som kommer i slutet av februari tror jag. Började skolan och två nya kurser igår, Databasteknik och Datakommunikation och datanät. För er som gick på gymnasiet med mig kan jag säga att det är som kurserna Webbapplikationer och Nätverk, dock mer lättförståeliga pga bättre föreläsare än vår käre Hasse ;) Even tho Hasses änglar var en stark trio. Haha, sitter faktiskt och småler när jag tänker på hur galet jobbiga vissa lektioner var i gymnasiet och hur galet bra vissa människor var.

Som några vet så har jag gone soft på sista tiden i min musiksmak, dock finns de gamla goa banden kvar. Men detta har bidragit till ett litet beroende av typ Seether and such. Tre utekvällar blev det förra veckan, onsdag, fredag och lördag. Onsdag tjejkväll i Uppsala på Terassen med några Cosmopolitan och söta (och konstiga) bartenders. Fredag lite impulsgrej med Mattias och Crille, förkör med Guitar Hero och sedan ut på Snaps blev det. Grasshopper och öl bjöds det på där. Sedan hem till Gärdet.... Lördag var sushinight med Erik! Var dock fest i korridoren så vi hängde mest med på den, med sushi, vin och saké! Ut, nej? Nehe, hem igen och sova.. Lite putt på vakterna i Stockholm...

Nu har jag skrivit alldeles för mycket och ska dessutom ner i källaren och kika på min tvätt.

080112

Snart har hela jullovet gått och det börjar bli dags för allvar. Men hittills har jag haft en galet bra ledighet. Åkte till Enköping för att fira jul och nyår. Träffade lite vänner och familj. Nyårskvällen/natten var den ensammaste på hela 2007, jag var hemma i huset själv med två vettskrämda katter. Den du.

Sedan bar det av hem till Stockholm igen, mest för att bara packa upp och packa om inför min lilla tripp till Irland. Köpte en röd, bra och rymlig väska. Köpte Varm&Kall till John, samt en svensk-engelsk ordbok. Buss till Skavsta och flyg till Dublin, Irland. John hämtade mig vid flygplatsen och sedan samma kväll blev det en liten utgång till den lokala puben. Dagarna som följde åkte vi till Dublin och såg det mesta man bör se där, till Guinnessbryggeriet, till Wicklow och till den högst belägna puben i Irland, Johnnie Fox's, Newgrange och ibland bara åkte bil runt i allmänhet.

Mycket öl och film om kvällarna, det är rätt dyrt att gå ut i Irland. Utgång blir det mer av på St.Patricks Day då jag tänkt åka tillbaka, förhoppningsvis följer Lisa med då! Men hade en superbra vecka och tänkte inte något alls på alla måsten jag har här hemma. Kom hem igår vid ett och städade mitt lilla rum, bokade tvättid och sedan somnade tidigt...

Nu ska jag börja söka jobb, skriva en ansökan om utlandsstudier, jobba, tvätta och lite annats smått o gott dessa dagar innan skolan börjar. Finns som vanligt bilder från resan på bilddagboken.

Det var den uppdateringen det. Det har visserligen hänt mer men det är mest små tankar om framtid och funderingar om detta år men det tar vi en annan gång.