080327

Sista lönen från mitt förra jobb kom idag, så tack och hej! Andra lönen från mitt andra jobb kommer den 15:e april. Hurra! Ja, blicka framåt måste man väl. Att hitta motivation är svårt, och som en extra utmaning så här års så ska vi förstås ha Prosam. Kursen äger rum idag och imorgon. Imorgon börjar grupparbetet. Gick på första föreläsningen, sedan åkte jag till stan för att umgås lite med mig själv och titta på saker. Kom hem, tog en promenad och nu funderar jag på att läsa lite i Företagsekonomi-boken men vet inte om det blir mycket mer än så, funderingar.

För funderingar finns det ju gott om. Ringde i alla fall Johan igår också, så nästa vecka ska jag till Swahili Bob's och byta den låånga staven jag har i tungan till en lite kortare. Nice, så kan jag nog prata felfritt sen ;)

Jag ska jobba i helgen... Kväll igen. Som mina skiftledare säger: "Man kan ju i alla fall låtsas att man har ett liv om man jobbar morgonpass." Men..om jag jobbar kväll då? Nåväl, det blir nog bra. Sen är det skola igen. Nej, man ska inte tänka så! Nej.. inte det där hamsterhjulet. Hm.. Snart är det sommar och sommarlov! Sol..och jobb. Hm. Nåja, men lite fina events ska vi väl hitta på på vägen :D

Vad jag flummar när jag skriver här, förlåt.. Ringde Lisa idag och fick prata av mig lite, var nog välbehövligt! Tack :)

080325

Det är tisdag. Det är även våffeldagen. Så fick vi CSN idag. Skolan körde även igång igen efter påsklovet idag. Det är ändå en rätt bra dag...för den är inte slut än.

Nya kurser är Industriell Ekonomi och Sannorlikhetsteori & Statistik. Vi har även Programintegrerande kurs på torsdag och fredag. Jag vet att alla på Media ser fram emot dessa dagar! Vi har ju så kul...

Jag önskar mig ett lokalsinne och lite motivation till min födelsedag, eller namnsdag kanske..den är lite tidigare. Jag säger inte bara att jag inte har något lokalsinne för att det är roligt, det är faktiskt jobbigt många gånger. Är väldigt ofta osäker på var jag ska gå/om jag går rätt osv... Det är inte kul... Motivation behöver jag också, eller en morot, alltså något att längta till vill jag ha. Jag vet att jag ska till Singapore men det är mycket att planera och fixa och dona. Jag vill ha något att se fram amot som bara händer och är enkelt.

Så vill jag ha sommar. Hm jag vill ha mycket idag. Kanske borde skriva ett brev till Tomten? Eller vem det nu är som kan fixa detta. Fick en brilijant idé att skriva en roman idag också, stackars Matte fick höra allt på väg till skolan. Oh well, det blir nog bra! (50/50 skoj/allvar)

Snart ska jag till Sundbyberg, movie night ^^

080320

Idag är det äntligen dags! Vem vill med till Blåkulla!? Där känns allt som hemma, just so you know ;) Moahaha...

Änywho blir det nog inget Blåkulla för mig idag, sitter i Enköping för tillfället. Kom ju hit i tisdagskväll. Så igår träffade jag farmor och pratade, fikade och tittade på gamla kort (1946 och framåt). Det var jättekul att få träffa farmor bara sådär vi två som sitter och pratar, kom på att hon är så tuff! Hon och farfar gifte sig när de var 19 år, fick 7 barn, 18 barnbarn och ett x antal barnbarnsbarn, De var alltså gifta i ca 63 år, innan farfar gick bort. Hur tufft är inte det? De har ju levt genom alla häftiga tider! Född 1925 liksom... Går ju inte att tänka sig.

Idag träffade jag mormor, hon är också häftig. Något yngre då, ca 15 år. Men här har vi 4 generationer, ty gammelmormor is still going strong! Hon är 90 år. Mormor har mamma, och alltså bara Malin och mig som barnbarn. Men hey, hon är ju coolaste mormodern! Du, fråga vem som helst. Hon har en tatuering (som hon skaffade när hon var 60, under påverkan av min syster), en mobiltelefon (som hon gick en kurs inom PRO för att lära sig hantera + lite assistans av mig), hon hejade starkt på (och skaffade senare skivan av) Idol-Markus 2007 (2006?).. Och, ja hon är bara cool.

Inte konstigt att jag o syrran är så tuffa och coola då!? ;)

080318

Det snöar. Det snöade igår också. Jag är kvar i Stockholm, ska nog åka till Enköping ikväll istället. Igår var jag duktig och storstädade mina 17 kvadratmeter här och åkte till Ikea med Lubbe för att piffa upp mitt badrum med ny badrumsmatta, som förövrigt passade jättebra där inne visade det sig ^^ Sedan en musiklektion med tillhörande kaffe, sedan sushi och film - mycket trevlig kväll!

Sov länge idag, så skönt med lov och sovmornar! Inte gjort så mycket vettigt än.. Ska snart sätta igång och packa. Hoppas på att få träffa syrran en del nu när jag stannar i Enköping några dagar, vill även träffa Lisa, kanske hälsa på gamla skolan, hälsa på Farmor och Mormor.. ja hur ska allt hinnas med?

Sluta snöa, jag vill ha sommar!

080316

Påsklov. Jag vet inte riktigt om jag ska nämna all stress, ångest och frustration som nu är över eller bara fokusera på vad komma skall och fina minnen. Hah. Ja nu så här i efterhand kan det väl vara roligt, men tentaperioder är något alldeles, alldeles...speciellt. Kan inte riktigt sätta fingret på det.. Men det är som en liten annan personlighet dyker upp då.. Mild grad av schizofreni kanske? Vem vet!

Men nu är jag gamla vanliga Anna igen. Det tackar jag verkligen för, tycker inte om mig själv under stress och ångestladdade situationer. Nu är det ju en veckas lov, åh det ska bli så nice! Åker nog till Enköping imorgon för att träffa familj, släkt och vänner. Får se hur länge det blir, sen ska jag försöka ta mig tillbaka hit för en riktig vårstädning av lyan. Träffa lite vänner i stan också, förstås ^^

Nu vill jag verkligen flytta. De flesta av er som läser här vet redan varför så bryr mig inte om att skriva om det. Så om ett år, högst - är målet. Hej.

080309

Så var snart en till helg över... Denna helg har varit lite upp och ner, jag tror jag har förklaringen. Allting som händer blandas med en nypa ångest i tenta-tider, så jag antar att livet bör tas med en nypa salt just under denna period. Om en vecka har det gått som det har dått på två tentor och jag kan inte göra något mer åt det. Til' then, plugga på. Satsar på 10 - 22 varje dag nu ungefär...

Något annat att ta med en nypa salt är mitt vatten just nu, för min lilla (nä?) tunga läker fortfarande och mår bra ^^ Varit lite stressigt på jobbet idag så kände på vägen hem att den var lagom öm av allt tjattrande. Men ska man va fin får man lida piin! Sa i alla fall nej till jobb nästa helg -> ska ju tenta, tentapub lördagen och tvätta på söndagen.

Påsklov, ägg, godis, sol, mys, sovmorgon, sena kvällar, vänner, familj...me wantsss...

080305

Ganska händelserik dag! Upp tidigt för att möta folk i skolan för tentaplugg - jag väntar en timme och hey, där kom de andra ;) Gick rätt så bra, eller inte, fick tok-ont i magen och förstår egentligen inte alls varför... Men lagom i tid för att det skulle bli bättre så åkte jag iväg in till centralen för att möta upp Lisa, kärt återseende! Hugriga som tusan var vi, så mot kina-restaurangen! Buffé, yeah! Gillar att vara vegetarian i sådana lägen, tänk att jag väljer mellan 3 olika små rätter, och det är svårt! (och jag blir tokmätt) Tänk då på alla er (förmodligen alla..) som måste välja mellan typ 10 rätter! Tok, kan inte ens tänka mig hur mätta ni blir ;)

Sedan med massa mat i magen och glada miner begav vi oss till ett väldigt välbekant ställe, Swahili Bob's! Hurra, Johan fick pierca min tunga. De är så goa där, allihop. Johan var riktigt snäll o go. Dit går jag absolut igen för fler piercingar och framtida tatueringar. Det är ju mitt favvoställe.

Så nu sitter jag här med svullen och öm tunga med en metallstav mitt i. Knäppa vi människor är. "Because I'm worth it!" Nej inte make-up, the pain! Moaha..nä.. Ehm jag ska nog sova nu. Natt.

080304

Hej fina väder! Det är en underbar dag, vädervis. Jag var galet trött imorse när jag skulle upp och möta Mickan i skolan för att göra klart (nästan) databaslabben. Vi hann nästan klart men rätt nöjda är vi. Sedan datakom-övning med allas vår Vladimir! Lite trött och frusen där. Sedan hem och ja här sitter jag nu, ska strax fortsätta plugga.

Egentligen finemang dag och tid, vår som går mot sommaren och därifrån kan allt bara bli bra bättre och bäst! Men detta underbara väder lockar ut alla par som tidigare suttit hemma på sin egen vrå framför tv:n och glott film och myst hela vintern. Detta händer varje vår, då ska de plötsligt ut och visa sin kärlek (?) för världen! Hångel i varje vrå och speciellt på tunnelbanan och på skolan! Hey, kanske är det dags för singlarna att gå in och glo på tv nu och hela våren då? Äsch, nej nu ska vi inte vara såna. Men måste medge att det hugger till litegrann, som ett myggstick, ungefär varje gång jag ser dessa samhällsstörande par. Det går över, ungefär som en vårförkylning. För att citera Coca Cola Zero -reklamen (för den är faktiskt godare än Coca Cola Light!): I'll manage!

080303

Dagen efter helgen är det idag. Hur känns det? Ja, för min del känns det bra. Jobbade morgonpass både lördag och söndag. Först när jag anlänt till jobbet i lördags fick jag chocken att jag faktiskt skulle stå själv hela dagen (och inte provjobba som jag skulle göra) för att det var brist på personal! Tok, eeeeh ok. Ja men det ska väl gå bra tänkte jag. Mitt under passet fåt vi dock allihop en kassakrasch! Ingen kunde använda kassan (ingen av oss 5 på pirerna) så det var bara att skriva ner allt som handlades under ca 2 timmar! För att sedan stressa vid överlämning till nästa pass och slå in alla varor (när nu kassan var OK igen). Ja kära nån säger jag bara, snacka om tuff första-dag! Så helt slut var jag i lördagskväll. Jobbade ensam igår med och det fungerade jättebra alltihop, så ja.

Änywho. Denna vecka gäller Databaslab nr 3, Datakomlab nr 4 och tentaplugg! Yeheey. Först ska jag ner på stan idag och byta min vårjacka till den som jag faktiskt ville ha *suck* och sedan till skolan för att skriva ut extentor, och fixa det sista med utlandsstudieansökan! Bäst jag sätter igång....