090519

Sommaren.
Om en månad idag är det midsommar. Jag är lite sugen på att fixa iordning en riktig midsommar med midsommarstång, snapsvisor och lekar! Vi får se, jag kanske kan prata ihop mig med syrran om att vi kan fixa det tillsammans. Jag skulle vilja att det kom vänner från Enköping, Stockholm och Hällefors i så fall... Detta är dock tyvärr ingen allmän inbjudan ;)

Har tråkigt nog beslutat att inte åka iväg på Metaltown. Boys får vara boys och jag får tjäna pengar på en annan festival istället förhoppningsvis.

Mellan alla arbetsveckor finns ju helgerna, och jag hoppas verkligen att jag ska få spendera dem med de jag tycker mest om. Många mys- och grillkvällar.. Lite tältning kanske :)

Phösa lite i slutet av sommaren får bli bandet som knyter ihop sommar-påsen. Det blir riktigt roligt, det var två år sen sist snart...

Det enda som står mellan mig och min sommar nu är tentan imorgon. Snart så...


090516

Studier och morötter.
Mer specifikt studier inför tentan på onsdag. Kursen heter Organisations, IT-systems and Management. Två kursböcker, ett kompendium och diverse föreläsningar och extentor ska gås igenom innan det är dags.

Pluggade med Cissi, Tora och Alexander ikväll. VI fick en hel del gjort, trots att jag (vi?) är ganska ofokuserade :) Jag hoppas att vi alla klarar denna tenta så vi slipper komma tillbaka till KTH Kista för en omtenta. Upplevelsen i Kista har kanske varit lärorik, men vi alla saknar gamla goda V-vägen och återkommer så snart som i höst!

Det bästa med den här tentan är nog ändå belöningen efteråt! Först lite partaj med teamet på 3 på onsdagkväll. Sedan reser jag till Hällefors och stannar där i 6 dagar! Underbart det kommer bli... :) Sen verkar det också som att jag följer med till Metaltown i sommar! Jag ska räkna en gång till på min budget, men det ser ganska lovande ut, tillsammans med skatten man får tillbaka sen också ^^ Tentapub får man ju inte glömma heller, onsdagen efter tentan, får se om det blir nå med det!


090515

Fritid.
Nä, jag har inte mycket fritid. Men då tänkte jag att det kunde vara intressant att tänka sig in i OM jag hade fritid, vad skulle jag då göra?

När jag var mellan ca 7-10 år så gick jag på gymnastik, RSG (rytmisk sport gymnastik)
När jag var 9 år så började jag på ridskola, höll sen på med hästar i ca 7 år framåt.
Då tog musiken mycket större plats, när jag var ca 15 år.
Jag bev vegetarian när jag var 15 år, inte en hobby kanske - men ett intresse.
Festivaler och spelningar fick förgylla vardagen från och med jag var 17 år.
Fick för mig att lära mig spela elbas någon gång kring den tiden, det gick inte så bra nej.
Resor, jag har sett Asien, nu vill jag se annat!
Veganism, inte ens varit vegan ett år än, så vi fortsätter på den banan med!

Intressen just nu är fortfarande musik (spelningar, festivaler), resor och veganism. Vad gör jag på fritiden? Jag åker och hälsar på de som betyder mest för mig, Familjen i Enköping eller Markus i Hällefors. Tränar, joggar eller gymmar. Jag har inte råd att gå på spelningar och festivaler längre... Jag har inte råd att resa. Resorna fick dock väldigt mycket tid ägnade åt sig i höstas då jag var i Singapore och besökte bland annat Malaysia, Indonesien, Tokyo, Thailand osv.

Om jag hade mer fritid (och pengar) så skulle jag lära mig att åka snowboard på vintern, lära mig glida runt med inlines på sommaren, helst av allt börja rida igen (alldeles för dyrt) :( Jag skulle resa mer, småresor till olika intressanta städer i Europa på helgerna tex. Jag skulle gå på flera olika festivaler på sommaren...

If only.

Vi får se vad sommaren har att erbjuda. Något som inte är så dyrt är ju ändå att träffa bästa vännerna och underbara pojkvännen, så vi börjar väl där ;)

090514:3

*puss*

Bara 1 vecka kvar..!

090514:2

Vegan.
Min motivation har sviktat. "Det är så mycket lättare att vara vegetarian!"

Hey, wait a minute now.

Träffade min väldigt inspirerande vän Padraíg igår för en fika på Södervegg. Vi pratade om vad man äter som är vegetariskt som man inte äter när man är vegan. Listan blev lite intessant:
- Ost (ostbågar, pizza, varma mackor, ostdipper osv)
- Övriga mjölkprodukter (mjölk, yoghurt, grädde, glass osv)
- Ägg (quorn, bakverk, omelett osv)

Mhm. Listan blev ju fylld av sådant som är räknat som onyttigt; bakverk, pizza, gräddsåser osv.

Veganska alternativ:
- Tofuline / Sheese ostar (mjuka som hårda,  vissa smältbara, vegansk parmesan osv)
- Sojamjölk (Soygurt, sojagrädde, tofuline sojaglass osv..)
- No-Egg (äggersättning för bakverk), sojabitar / tofu (ersättning för all quorn)

Det bästa är att man då även slipper onödiga fetter och kolesterol.

Jag och Padraíg tryckte i oss en varsin vegansk kladdkaka med sojaglass och mådde genast bättre. :)

Vegans rule!

Kolla gärna in Running Raw, även en STOR inspirationskälla. Go vegan!
http://www.youtube.com/profile?user=runningraw&view=videos

090514

Humör.
Inte särskilt stabilt just nu. It's the way it is.
Orättvisa - lärarkåren i SMIT-kursen
Hopplöshet - lärarkåren i SMIT-kursen
Hopp - sommar, jobb och nya kurser i höst
Trötthet - på grund av allt just nu
Humor - Magnus Betnér stod för detta
Ilska - drömmer att jag skriker tills jag inte orkar mer
Svaghet - känslor gör en svag, jag är svag just nu
Styrka - träning ska göra mig stark
Irritation - hör ihop med all orättvis behandling
Längtan - till lugnet, outer and inner
Ledsamhet - söker tröst hos de närmaste
Lycka - fås från de närmaste

Som en Gott&Blandat-påse.

090512

Studier.
Det pirrar lite i kroppen när jag tänker på att jag, om allt går väl, är klar med studierna vid denna tid om 2 år. Är det oro eller lycka? Jag tror på det senare. Jag har pluggat, som pappa nämnde förut, i 14 år. It's what I know.

Jag har valt kurser inför hösten idag. Jag ska läsa inriktningen Tryckt Kommunikation (4 kurser), Spanska och Spektrala transformer. Spännande. Då är det dags att återvända till saknade Valhallavägen också, riktigt roligt. Jag har knappt varit där på ett år, Singapore och Kista har kommit i vägen.

Imorgon har vi sista redovisningen i en kurs, we will kick ass! Hoppas jag i alla fall! Sedan är det tenta den 20:e maj. Efter det har jag sommarlov / jobb.

Vi träffade en alumni som började Medieteknikprogrammet samma år som utbildningen startade, 1999 / 2000. Han sa att det var viktigt att ha kul utanför studierna och helst något i hobby / projekt-stil som man sedan kan visa upp för sin blivande arbetsgivare. Det låter onekligen ambitiöst. Då funderar jag, jag har läst utomlands i en termin och under nästan hela studietiden jobbat extra på kvällar och helger. Inte tillräckligt? Jag vet inte varifrån jag skulle få tiden eller energi till ett självstartat och självdrivet projekt vid sidan av studierna. Obetalt dessutom? Går det, om man inte redan har en jekla massa cash på banken? Jag tror inte det, och det gör mig besviken.

Jag ska inte gräva ner mig eller denna text i just de ekonomiska problemen som de flesta studenter upplever. Jag tror ni redan vet om dem, och ja, det finns människor som har det mycket värre.

Jag ska bli Civilingenjör, yay! 

090511

Mickans förslag är Allt. Så jag kör på det för den här gången... :)

Just nu känner jag mig lite förkyld, hängig helt enkelt. Jag har en stress som just nu visar sig som illamående. Det blir några tuffa 9 dagar framöver. Om 10 dagar får jag träffa Markus igen. Det känns otroligt tomt när han inte är här eller jag där, helgerna går så fort. Men snart är det sommar, och förhoppningsvis får vi träffas lite mer då..

Inatt drömde jag att vi var ute och golfade, jag var förvånansvärt duktig ^^ Gissar på att så inte är fallet när det väl ska visa sig...

Blä, så jekla ofokuserad så jag inte vet vad jag ska skriva mer. Oron/stressen + tankarna och saknad... Jag ska på studiebesök snart, sen jobba... Jag vill bara dra ner persiennerna och sova bort dagen... :(

090506

Jag lämnade april månad åt alla andra bloggare att skriva om... säger vi. Jag är inte alls nöjd med the look of min blogg, så när jag har lite mindre att tänka på ska jag sätta mig ner och göra om den. Nåväl, back to business.

Jag har haft en sjukt bra vår hittills, firade mamma och påsk i Enköping i försommarväder. Njutit av det fina vädret med underbara Markus, träffat vänner över en öl eller två ibland. Mys.

Det har förstås varit mycket i skolan också så har inte varit så inspirerad att skriva här. Jag funderar på att ge bloggen ett ämne för att göra det lättare att blogga. Jag funderar på studier eller kost, eller både och. Kanske storstadslivet med lantis-helger? ^^ Har du något förslag på vad du tycker jag borde blogga om så skriv gärna en kommentar.

1. Studier och kostval
2. Storstan VS landet
3. Ditt förslag.

Kommentera mera!