Te-bloggning

Det händer på morgonen, det är helt casual och utan några som helst kreativa tankar...det är te-bloggning.

Jag sippar på min kopp te, ska snart kamma och föna håret, packa väskan och gå till skolan. Jag har inte egentligen hunnit uppleva något än idag, jag vaknade till ett sms från tysslingen som sa god natt - han jobbar natt denna vecka, råkade dricka mitt te lite för fort och bränna mig lite och kikat statusar på facebook. Det är vad som hänt.

Vad som ska hända är en 3 timmar lång lab i XML med Tora och Karolina, sedan lunch. Efter lunch är det en 2 timmar lång föreläsning i Spektrala Transformer och efter det ska vi labba lite Spektrala också (läs; programmera i Matlab)... Sen är jag väl hemma vid kanske 18-tiden. Då ska jag göra hemtalet i Spektrala eller skriva nåt nyttigt plugg. Vid ca 22-23-tiden är det läggdags.

Dagarna är olika varje dag, men ack så lika ändå. Längtar till helgen!Lilla stranden i Hällefors. Galet gott, kan det bli sommar igen?

ToyotaGees, jag gillar den här låten. Jag tror att det är för att jag ungefär känner mig lika förvirrad som låten är. Haha. Ja, jag lovar, jag håller inte på att bli soft för den som trodde det. Det är fortfarande metal som gäller, och ja Jocke, det är jag som är hårdast ;) Men låten är lite skön, lyssna gärna :)

Kött

Jag har sagt det förr och jag säger det igen;
Jag är så trött på Nyhetsmorgons obsession med kött!

Jag vill inte se köttbitar hänga, slakterier, stekning av kött eller NÅGOT som har med kött att göra när jag ser på Nyhetsmorgon en morgon! Jag vill vakna i lugn och ro! Nu verkar tjejen som sitter med Steffo (förstås) denna morgon vara vegetarian.

Hon: "Ska ni köttätare inte prova nu då?"
Steffo: "Varför äter du inte kött föör... !?"

Är vegetarianer/veganer inte några att ta hänsyn till när man utformar sitt MORGON-program? Morgon, många kan inte ens äta frukost på morgonen, och jag mår illa när jag ser massa kött på TV så här tidigt. Idag handlade det om kött-stek tydligen och närbilder är inte ovanligt förekommande. Kommer ihåg en annan morgon som de sände direkt ifrån en fårfarm där de skulle få peka ut ett får ungefär, slakta det och tillaga det och Steffo, vill jag minnas, skrattade gott åt detta. Fy fan säger jag bara. VISA LITE RESPEKT!Aptitligt en tidig morgon innan frukost?

Studerande

Eftersom jag nyss själv satt och skissade ner hur min studietid ser ut så tänkte jag även illustrera det här.

Alltså gäller detta Medieteknik på KTH:

Sakna/LängtaJag saknar sommaren och att ligga på den lilla söta stranden i Hällefors med den bästa. Då var jag inte stressad.

Jag längtar till julmyset, utan julklappar för att slippa ångesten. Men julmys med familj och pojkvän!

Stress

Idag känner jag mig ovanligt stressad, men inte för att jag har haft 1000 saker att göra idag. Nej, det är den inre stressen som spökar. Går upp tidigt om mornarna, men so what, det gör alla. Idag labbade jag och Tora litegrann och sedan drog jag iväg på Spin + Core på gymmet. Detta brukar oftast lugna min inre stress... Men tydligen inte idag. Jag var lugn så länge jag gick därifrån, handlade mat och tog mig hem. Så fort jag kom hem blev jag jättestressad och fick svårt med andningen. Andningen är ytlig och ibland kommer jag på mig själv med att hålla andan...

Tog en timme för vila, trodde jag skulle somna på direkten men låg som i dvala och kunde verkligen inte somna på en timme... Ja, det är mycket att göra med fyra kurser och möten i diverse andra grupper/projekt jag är med i.. Men jag ligger egentligen inte efter i något. Jag antar att många känner igen sig i detta.

Jag uppmärksammade här om dagen att många skrev att "tröttheten kommer i november" och statusar på Facebook som "Varför blir jag alltid så trött i november?" och "Trött i höstmörkret..." dök upp. Jag känner mig inte tröttare än vanligt så som vanlig trötthet visar sig. Jag är bara stressad.

En annan faktor i stressen är pengar, igen. Jag måste helt enkelt ha ett jobb. Pallade inte att jobba på 3 längre, men behöver ett annat roligt jobb. Tips?

Jag saknar kommentarer, är lite nyfiken på vem som läser, droppa gärna en rad!

Coaching, please?Tyckte han verkade vettig jag :)

Karriär

Visst ska vi tänka på karriären! Eller?

Vi är 22 år och vi har studerat sen vi var 7 år. Lite enkel matematik säger mig att det innebär en 15 år lång studietid, hittills. När blir jag fullärd? Aldrig hoppas jag. Men visst känns det underligt, jag har studerat i en tredjedel av mitt liv. Jag vet ju inget annat? Jodå, jag har ju extrajobbat sen jag var 16 år och jobbat varenda sommar sen dess. Men som det sas ikväll "Nä, jag menar ett riktigt jobb.." Så nu fick jag veta att jag låtsasjobbat i 6 år? Nej, inte ska vi ta det så ordagrant. Jag tror ju dock ändå att jag förstod vad hon menade.

Ikväll var jag en av deltagarna i en fokusgrupp på Accenture där vi diskuterade karriär bland annat. Det är klart att det väcker tankar om framtiden. Jag tycker om att diskutera och tänka på sådana här saker, jag diskuterar redan med mina studiekamrater, vänner, pojkvän och familj. Men jag börjar känna ett slut på det, jag går ju trots allt i fyran nu. Jag skulle vilja träffa en karriärscoach eller något... Men, dessutom tror jag att jag är i extremt behov av förändring. Efter ett par, tre år behövs det ändras något. Sen jag började studera, då följde fem år på lågstadiet och mellanstadiet och det var dags att byta skola. Så följde fyra år på högstadiet, här var jag galet redo att börja gymnasiet. Efter tre år på gymnasiet var jag sedan redo att påbörja mina fem år på högskolan. Efter två år var det dags att åka iväg en termin till Singapore, nu har det gått drygt ett år till och planeringen för nästa steg måste börja.

Nåja, det var lite funderingar från denna kväll.

London i (mina) bilder


Små skyltar det finns i London...


Vadå julpynt?


Carnaby Street :)


Skål? :D


Den stora Ben med London Eye i bakgrunden.


Söta Markus posar fint ^^


Skyltfönster, nice!


Från oss båda, till er alla, en riktigt god..ja naggande god!

London:4

Söndagen.

Dagen då vi skulle åka hem igen. Usch vad jag inte ville det, jag trivdes så bra i London! Dessutom så hittade vi massor av nice affärer på lördagkvällen med supersnygga skor och reor! Söndagen börjades med hotellfrukost och utcheck från hotellet. Denna dag regnade det och blåste småspik. Snacka om att vi hade tyr med vädret, tre dagar med jätetfint väder med varma temperaturer! Så vi åkte ner till Debenhams med taxi och ville kika lite mer i butiker. Fick vänta ett tag inne på The Body Shop som hade öppet när vi kom ner och så fikade vi på ett café för att vänta på att alla stora köpcentrum skulle öppna. När allt öppnat var vi in på Top Shop, Debenhams och lite diverse andra butiker. Jag är kär i Top Shop London! Gaah och sko-avdelningen, dräggel vad jag ville ha de flesta... In a range from 300 - 4000 kr ungefär. Galet. Jag ska tillbaka till London någon gång när jag har pengar och shoppa galet!

Vi åkte sedan tillbaka till hotellet, varifrån vi gick till busshållplatsen. Tog bussen till flygplatsen, åt och drack på flygplatsen Stansted för att sedan ta flyget till Västerås och sedan tåget från Västerås till Stockholm. Restid ett x antal timmar. Jag var hemma vid 00 inatt.

Det var den underbara London-resan för 2009! Jag hade kunnat beskriva allt mycket mer detaljerat men då hade du inte orkat läsa.

Cheers, I'll see you again London! Miss you!

London:3

Lördagen.

Dagen inleddes med hotellfrukost som dagarna innan. Därefter gick vi till Madame Tussauds, som låg så nära vårt hotell. Men där möttes vi av galet mycket folk och dyra priser för att gå in. Jag valde därför att inte gå in utan återvände till hotellet för att skriva klart den jädrans hemtentan som inte kunde låta mitt huvud vara... Markus tog en promenad ner på stan för att kolla iPhone och skor. Vi möttes därefter vid Madame Tussauds när familjen gått klart där. Vi bestämde oss för att ta en taxi ner till Covent Garden, och inte Portobello Market, som vi tänkt. Men det verkade vara ett bra drag ändå. Covent Garden var jättemysigt, massor av människor och folk som stod och spelade lite här och var eller underhållde på något annat sätt. Dessutom var stället fullt av stånd med en massa olika prylar, turistprylar och annat! Vi gick omkring en timme där för att shoppa lite och titta på allt. Jag köpte lite souvenirer, bland annat ett linne från David & Goliath.

Vi gick sen för att leta efter fish & chips som alla utom jag ville prova på att äta. Vi hittade inte det just då (men sedan gjorde vi det och insåg att vi blint gått förbi det stället) men det blev mat på Pizza Express istället, där jag åt den godaste salladen på bra länge! Mums. Efter maten gick vi omkring på alla smågator, bland annat hamnade vi i Soho igen och China town. Dessutom var vi på Carnaby street och kring krokarna där. Vi tog en öl på en pub och gick vidare. Jag var lika bestämd på att äta våffla som min familj var på att äta fish & chips, så vi hamnade till slut på ett hörn där de sålde våfflor. Våffla med jordgubbsglass blev det för mig, men jag tror alla av oss 6 tog olika. Mums vad gott! Jättemätta blev vi och traskade vidare. Thomas hittade sen fish & chips och drog en sån också. Vi andra var alldeles för mätta. Traska vidare mot hotellet och så hade ännu en dag gått. Det är ju svårt att beskriva allt vi sett och upplevt.. Tänkte slänga upp lite bilder senare om jag löser hur jag ska ladda upp dem.

Cheers!

London:2

Fredagen.
Denna dag fyllde pappa 50 år. Vi gick upp till frukost och begav oss sedan ut på London town igen. Denna gång gick vi hela vägen ner från vårt hotell på Nottingham Place, till Baker Street, Oxford street och Regent street. Här finns ju massor av butiker och massor av folk. Vi sprang in i någon butik men mest så gick vi och fönstershoppade. När vi kom ner till Big Ben och Westminister Abbey (efter ca 2 h) så gick vi in på ett café som låg under någon typ av Metodist kyrka, lite roligt. Men gott med fika :) Efter detta gick Thomas in i westminister Abbey, vi andra hade ingen lust med det, lite på grund av priset och alla människor. Så vi knatade upp till Soho och China town. Massor av porrbutiker, sexshops och liknande. Vi hittade till slut en mysig pub som vi satte oss på. Efter ett tag kom Thomas också dit och det blev ett par öl. Mycket trevligt! Det var ett gäng norrmän där som sjöng för någon i sitt sällskap som fyllde år, så vi ville ju inte vara sämre utan gjorde detsamma för pappa.

Efter detta gick vi tillbaka till hotellet igen för att byta om och skåla lite i bubbelvin! Vi möttes inne på mammas och pappas rum för att skåla lite, ge far en present och läsa upp lite texter han fick. Vi åkte sedan ner till Her Majesty's Theatre med taxi, gick in på restaurangen där bredvid - en iteliensk restaurang. Vi fick vänta på maten jättelänge och den var inte alls något att hurra för, ingen dricks här inte! Sen var det dags att ta plats på Her Majesty's Theatre för att se The Phantom of the Opera! Det var hur bra som helst! Rörande och galet mäktigt! Jag köpte mig ett litet minne därifrån i pausen, i form av en ros som det står "Think of me" på. När vi gick därifrån så var det sjukt mycket folk ute på stan! Gick förbi Piccadilly Cirkus och upp på Regent street igen och ela vägen tillbaka till hotellet.

Mycket lyckad dag! Grattis pappa 50 år!