London

Yes, London it is. A cup of tea, a pint of beer and a marvelous time!

Vi kom hit i onsdagskväll/natt. Då hade jag varit i skolan 8-21 på måndagen, 8-15 + plugg hemma till kl 01 på tisdagen, 8-15 på onsdagen... En trött Anna anlände i Enköping, för att därifrån åka till Västerås och plocka upp Markus för att bege oss till flygplatsen. Där var min syster och Thomas redan. Tog en timme för att skriva på hemtentan där. Vi var framme vid hotellet i London vid kl 01 natten mellan ons-tors lokal tid. Det var inte mycket mer än att sova kvar då.

Torsdagen:
Upptidigt på torsdagen för att äta hotellfrukost, mums. Inte så mycket engelsk frukost för mig men finns en del annat! Därefter gick vi upp till Madam Tussauds som ligger jättenära hotellet, där köpte vi en biljet till en hop-on-hop-off buss samt London Eye. Så åkte vi med bussen, guidening och såg en hel del på vägen ner på stan. Det var varmt ute och bara lite lätta moln. Vi hoppade sedan av vid London Eye och stod sedan i låång kö för att till slut få ta en tur i det gigantiska pariserhjulet (typ). Där uppifrån såg vi galet mycket av London, nu hade vi dessutom turen att få sol så varmt och gott var det! Såg allt, Big Ben, London Tower, London Bridge, Westminister Abbey, ja allting.

Sen gick vi till ett Starbucks och tog lite lunch, efter det bar det av till bussen igen då vi åkte runt lite till och fick toppen guidening av en tjej där. Så hoppade vi av vid London Tower för att ta en guidad båttur på Themsen. Fick se allt som finns vid sidan av denna flod och alla kända broar. Det var riktigt nice, fortfarande riktigt bra väder. Sedan tog vi oss till bussen igen för att börja åka mot hotellet. Vi kom en bit med bussen, sen klev vi av och gick till en resturang. Åt italienskt och gick mot hotellet. Jättetrötta efter en lång dag utan särskillt bra uppladdning natten innan. Kvällen spenderade jag med att skriva på min hemtenta. God natt vid kl 00.

Skriver om följande dagar senare. Nu ska jag till Madame Tussauds där min familj är, jag har suttit här på hotellet för att skriva klart min hemtenta.. Men nu är den klar och jag ska njuta av dagen! Portobello market, shopping och öl väntar!

Snus

Fråga mig inte varför jag kände mig provocerad nog att skriva ett kort inlägg om detta. Det kan vara pga att jag alltid kollar på Nyhetsmorgon på TV4 där det här nyss diskuterades denna morgon. Kalla Fakta hade tydligen igår "avslöjat" att Swedish Match höjt några snussorters nikotinhalter (pga kundförfrågan) och "spetsat" snuset med E500, ett surhetsreglerande medel som enligt TV4 ska höja nikotinhalten och öka beroendet? Enligt Swedish Match är detta inget nytt och medlet används för reglering av pH-värdet i snuset.

Jag tycker det var otroligt onödigt att ta upp detta. Jag känner att det är oviktigt och jag skruvar lite på mig när TV4-programledarna säger till en representant från Swedish Match att de måste ta sitt sociala ansvar. Jaja, det vorde väl fint, men: Ska människor inte själva ta ansvar för om de brukar skiten eller inte? Missbruk, ja det är ett missbruk, lika mycket som all annan tobak eller annan drog. Ska inte människor kunna fatta det själva? Så länge folk köper skiten så ligger inte lika stort ansvar hos Swedish Match som hos alla konsumenter. Sluta skyll ifrån er på producenterna, de har en åldersgräns. Ska vi införa ett systembolag för snus också? Alltså, öka det sociala ansvaret hos varje individ istället. Läs på, väx upp.

För de som vill läsa lite mer:
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3703221.svd

Tyssling

*puss*

And so...

...another journey begins!

Helgen har varit allmänt knepig med power-fredag, tenta och en trött Anna i Hällefors med en flaska vin och sällskap på lördagkvällen. Följt av en söndag innehållande 4 h resa hem igen. Jag känner mig dock ganska re-loaded, avslappning, sömn och en underbar pojkvän gör susen!

Denna vecka blir kort, eller lång hm. Laddat för hemtenta och 3 nya kurser! Kurserna för denna del av terminen är; Spanska, Spektrala Transformer, XML för publicering och Grafisk produktion.

Sedan bär det av mot London med de bästa!!!

Time stands still

Imorse stod tiden still... Jag har lämnat in mitt armbandsur för de ska få ett nytt batteri.

Tiden är relativ.

Jag insåg precis att det finns blogginlägg kvar här sen början på 2007. Mars för att vara exakt. Så jag är ju ingen ny bloggare, det är bara det att du inte upptäckt mig förrän nu ;)

Det är konstigt att läsa gamla blogginlägg...

Jag ska nog sova nu och vakna till tenta imorgon istället!

Självförtroende

Jag har fått en självförtroende-boost ikväll! Självkänslan släpar efter litegrann men just nu känns ingenting. Känns som jag är on top pf the world och jag tror på mig själv som aldrig förr! Jag älskar den här känslan!!!

Nej jag är inte high på någon hyptyp, drog eller liknande. Jag bara behöver stärka mig själv ibland istället för att "känna mig ensam" som jag gör jämt! Patetiskt, måste sluta med det. Jag har ju the time of my life här! Jag bor själv vilket på många underbara sätt är jävligt skönt.

Om min återkommande verklighetsångest: Det är kris i mitt huvud när dessa tankar kommer. Att man måste välja sitt liv - ett tyst och lugnt hemmaliv eller ett fartfyllt äventyr? När jag tar upp detta med vänner och pojkvän som jag hittills gjort får jag upplevelsen av att de vill att jag ska välja, prioritera, tycka det är OK att gå miste om något av allt det jag vill göra, att jag troligtvis inte kommer göra allt. Jag har tagit till mig detta och för det valda tillfället kännt mig nerslagen och på gränsen till att acceptera dessa åsikter. Men om jag frågat de jag borde fråga, min syster eller mina föräldrar så hade åsikterna låtit mycket annorlunda, något i stil med: Du kan göra allt du bestämmer dig för! Livet är ditt att bygga, det finns inget som heter öde, det är du som styr och bar du sätter gränser!

Jag är 22 år och har fått ett liv jag kan bestämma över! Jag vill göra mycket, jag ska göra mycket! Varför inte civilingenjör / dietist / gyminstruktör / energikämpe? Varför inte bo i USA / Norge / England? Varför inte resa så fort tillfälle ger? Varför inte möta nytt folk över hela världen?

Säger som the mask; Somebody stop me! ;)

Planering

Det enda jag kan komma och tänka på just nu, när jag faktiskt känner för att skriva och allt, är planering. Så dagens ämne får bli planering.

För mig är planering sjukt viktigt. Jag planerar det mesta i mitt liv, om inte allt? Det kanske kan tyckas jobbigt för vissa, men jag tycke om att ha kontroll. Det är lite roligt när jag tänker tillbaka på en av de händelser jag inte planerade (mer än att se till att jag hade en sovplats) som var när jag åkte till Örebro kl 22 på kvällen för att träffa Markus, som jag dessförinnan aldrig hade träffat. Jag är överlycklig över den oplanerade händelsen, det hade nog fungerat lika bra planerat men det var ju roligare såhär...

Nu säger jag ju inte att inget roligt kan planeras. Utan planering skulle jag inte komma iväg och resa, om så än till min pojkvän eller utomlands. Med planering får jag som jag vill, oftast.

Får ursäkta för ett tråkigt inlägg idag, det beror på tenta imorgon klockan 09. Jag är tillbaka i helgen!

Projektledning

Är så inspirerad!

Gör ett Myers-Briggs-test här:
http://www.humanmetrics.com/cgi-win/JTypes2.asp
för att se vilken typ av ledare du är, bland annat.

Se min vän Jasmin's blogg här:
http://metrobloggen.se/pieceofcake
för att läsa lite mer om hennes utbildning inom projektledning.
Grattis Jasmin till examen!

Detta är Jasmins utbildning:
http://www.idekraft.se/
(Jasmin, du får rätta mig om jag har fel)

Detta är den kur jag läser nu:
http://www.kth.se/student/kurser/kurs/ME2015

Detta tillsammans med eget intresse, lite inbjudningar till Accenture och framtidsplaner. Det är därför jag pluggar. Jag får en kick av inspiration! Nästa vecka kanske det är inom trycktekniken - who knows?

Musik

Jag behöver ny musik!

Jag säger inget om hur jag tänker skaffa den. Eller jo okej då, jag tänker köpa nya album från och med nu! Gammal musik tänker jag -piiip-

Hypocrisy is back!


Många liv

Jag brukar ju säga att jag har minst 3 olika liv. Det är inget dåligt, det känns bra och fungerar bra. Självklart vore det underbart att få bo i samma stad som min pojkvän och kunna hälsa på min familj oftare. Dessa tre städer är mycket olika, en stad med ca 1 miljon invånare, en med 40 000 och en med ca 7 000. Jag tycker alla tre har sin charm!

1.
Ort: Stockholm, Solna
Är: Student, vän
Gör: Studerar, träffar vänner, tränar...

2.
Ort: Enköping
Är: Dotter, syster, barnbarn, kusin, vän..
Gör: Träffar familj och vänner

3.
Ort: Hällefors
Är: Flickvän, svärdotter, vän..
Gör: Träffar Markus, hans familj och vänner

Nu kommer ju Markus ofta hit också men det är fortfarande olika roller och liv. Känns jättehäftigt när några av de sammanfaller, det verkar ju också fungera!

Karta för de som undrar:


Verklighetsflykt

Vore häftigt att besöka Stockholms filmfestival i år.
Tittade på lite trailers, till exempel:

http://www.stockholmfilmfestival.se/shop/films/information/?films[film]=metropia

Annan verklighetsflykt är att prata med Markus i telefonen.

Riktig verklighetsflykt sker på onsdag då vi lämnar landet för några underbara dagar i London. Med de bästa!

Rättigheter

Eftersom det är tentaplugg och det är då vi studenter blir som mest udda så tänkte jag här bidra med en students rättigheter under tentaplugg och en ordlista för att, om möjligt, lättare kunna förstå oss under denna tid.

Rättigheter:
 1. Se ut hur f*n man vill. Så länge man luktar någolunda så är det alltså fritt fram för att testa sin personliga stil rejält. Tvätt hinns ju inte med under tentaperiod så här kan vi se prov på de mest udda kläder!
 2. Äta vad f*n man vill. Som känt har vi studenter inte mycket pengar annars heller och kosten är ofta tvivelaktig. Men under tentaperiod dricks mer Jolt-cola, Shark och förtärs mer godis och fler olika typer av bakverk än någonsin.
 3. Dra nördiga skämt. Så länge skämten härstammar från det man pluggar atm eller har pluggat, relaterar till roliga you-tube-videos eller förra Borat-filmen så är de ROLIGA!
 4. Att gå under jorden. Studenter i tentaperiod har rätt till att befinna sig i skolan minst 10 timmar om dagen och inte socialisera med något annat under denna period. Det sociala livet upphör därmed under någon vecka. Men det är OK för om studenten tycker om dig så kommer vi snart krypandes tillbaka ur våra mörka tillhåll.
 5. Till följd av förra rättigheten har studenten också rätt att använda sig av sociala medier, såsom Facebook, Twitter och bloggar för att hålla kontakt med den yttre världen. Att man här begär saker som massage, kakor, medlidande eller annat från sina nära och kära är inget ovanligt.
 6. Bryta ihop utan någon som helst anledning. Hjärtklappning och tunnelseende vid tv-tittandet på kvällen eller tårar på Drottninggatan i rusningstrafik? Inget ovanligt här inte.
 7. Säga konstiga saker. Till följd av alla rättigheter händer det att studenter vrider på, glömmer, ignorerar eller säger vissa ord.
Ordbok:
 • μs - uttalas "mys" och inte "mikrosekunder", ypperligt nördigt i tider av affektion.
 • hyptyp - olika hyptyper kan vara kaffe, cola, energidryck, socker, te.. allt som får en student att vakna och hålla sig vaken.
 • struts - kan ses som "spets" för övriga, felaktighet i mitten av en graf.
 • sloken - nej ingen myrslok, byxelkrok eller näsa, utan den eminenta sektionslokal medianer och cl'are hänger i.
 • Muffin - känt som en typ av bakverk för andra, här mer känt som Cecilia Thorsén.
Detta blogginlägg presenteras i samarbete med Tora Jansson och Cecilia Thorsén 09.10.22.

Tenta-mood.

God morgon!
Ännu en ny dag som ska fyllas med kunskap och vänner! Intressanta diskussioner blandas med te och god kamratskap, goda skratt och utbildning!

Ja så skulle man ju kunna se det, varför gör vi inte det? Det är tenta-plugg. Sen jag började på KTH har ordet Tenta varit laddat med andra ord och känslor som Svårt, Obehagligt, Ångest, "Trycka in boken i huvudet-plugg"... Ändå förstod jag vid min första tenta att en tenta är som ett prov var på gymnasiet, eller tidigare i mina skolår. Vi ska ju bara bevisa för våra lärare, professorer, lektorer att vi kan det vi ska kunna efter avslutad kurs. Det är väl inte så mycket begärt av en student som pluggar heltid?

Jag märkte det igår igen. Vi studenter får saker och ting att låta så svårt, tuffa tider, leva som en kyrkråtta osv. Den positiva glöden tycks bara komma fram efter avslutade tentor eller i början på ny period. Dessutom är vi mycket bra på att festa utan egentlig anledning fast alltid tycka att vi ändå har en.

Åsikt från en som inte studerat på högskolenivå kan låta såhär: "Ni har aldrig någon tid, ni tycker alltid att det är svårt och jobbigt och ni har inga pengar att röra er med." Det är vårt eget fel, det är ju vi som får det att låta såhär.

"Åren som student var den bästa tiden i mitt liv!" är inte sällan något man hör, mycket ofta av framförallt lärare och lektorer som valt att föra den goda andan vidare. Så vad menar de? För mig är det uppenbart. Det är friheten, all den nya kunskapen, alla vänner, det sociala livet osv. Du kommer nog aldrig att ha så många vänner som du har under den tid du pluggar på högskola. Du kommer nog aldrig ha så lite pengar heller, men se det som en lärdom! Du kommer aldrig ha samma frihet och sociala liv. Självklart stämmer inte detta på alla, men många.

Okej, detta börjar bli långt.
Men sensmoralen av detta inlägg må vara:
 • Ta vara på tiden som är nu!
 • Gnäll med måtta!
 • Var glad för det du har, istället för det du inte har!
Jag kan i alla fall försöka. Dock misstänker jag att det hör till för studenter, såsåm konstnärer, att det ska vara "svårt".

Hundmänniska?


Frallis!

När det är dags att skaffa hund...
Så vill jag ha en liten fralla! Fransk Bulldog! Cutie!

Det är en sjuk värld.

Vad har hänt sedan sist?

- Svininfluensan har fortsatt härja, dock har jag personligen inte erfarat detta utan har fått nöja mig med två förkylningar istället.
- Tatuerat mig igen, hos Henrik som nu är på Art by Fanfir.
- Läst en period till på KTH; Spanska, Projektledning och Digital bild för publicering. Tentat halva digi.bild än så länge.
- Hälsat på familj, vänner och pojkvän om helgerna.

Hm. Det låter inte som så mycket. Skolan tar dock väldigt mycket tid, läser 1,5 terminer på KTH bara denna hösttermin. Men har inget jobb, slutade på 3 och det var nog ett av de bästa beslut jag gjort denna termin. Det hade aldrig fungerat. Får lite ströjobb av Academic Work fortfarande.

Just nu är det tentaplugg som gäller inför Projektledningstentan på lördag! Efter det blir det Hällefors och hemtenta i digi.bild innan planet mot London lyfter med 6 förväntansfulla födelsedagsfirare! Pappa fyller nämligen 50 år nu den 30:e oktober så de bjuder med syster med man och mig med man till London! Det blir turistande, shopping, musikal, god mat och dryck! Underbart!

Nog med uppdateringar for now!

Rubriker är tillbaka.

Jag har inte skrivit på ett tag, jag vet. Eller nej, jag vet inte vad som hände där egentligen. Hela september och nästan hela oktober föll bort där, länge sedan jag var så dålig.

Jag ska försöka uppdatera under hösten nu. Temat på bloggen kommer att vara det som finns i mina tankar i skrivande stund varje gång. Ska försöka hålla det lättsamt med mer eller mindre allvar. It's funny 'cause it's true.