Lön för mödan

Idag redovisade jag laboration 3 i Programutvecklingsteknik, check! Sedan dess har jag ägnat mig åt att researcha och skriva om etik-delen i Mediejuridik-rapporten. Det har faktiskt varit grymt kul att flumma loss idag. Ofta gillar kanske inte teknologer i allmänhet att flumma. Vi gillar formler, modeller, metoder och funktioner.

Idag har jag skrivit om Utilitarism och Identity Work, så intressant att jag faktiskt skulle kunna tänka mig att läsa någon bok om det sistnämnda.

”How one is situated in time and space by self and others is structurally given and thus structurally determined.” Snow & McAdam

För att återkoppla till rubriken. Denna vecka har varit kick-ass jobbig fast rolig också. I helgen vill jag fira vår sista kväll i Bergshamra, vår första kväll i Fruängen och mysa ute i solen (efter flytt). Underbart att flytta också!

Hejdå 23 kvm studentlägenhet, hej 68 kvm trerumslägenhet!
Hejdå manuell disk, hej diskmaskin!
Hejdå tvättid, hej tvättmaskin!
Hejdå improviserat samboliv, hej riktiga samboliv!

Hej IKEA ^

Event-week

Nästa vecka väntar en vecka fullspäckad med events! Happenings, saker att närvara på, möten, osv osv.

Måndag 3 maj:
RELEASEFEST för tidningen Uttryck! Kom till Media/CL's sektionslokal för att ta en eller tre öl och fira att årets upplaga av Uttryck äntligen är här! Klockan 17 - 00.

Tisdag 4 maj:
SEKTIONSMÖTE med val! Den intresserade kommer till Ljusgården klockan 17:15 och bevittnar valen, samt fikar!

Onsdag 5 maj:
DESPISED ICON på Klubben! Bandet ska splittras med ställer inte in sina planerade spelningar. Kom och säg tack och adjö med röj!

Torsdag 6 maj:
FORNARINA har provkollektionsutförsäljning! Jag tänkte i alla fall kolla in vad detta handlar om. Stureplan kl 14-20.

Utöver detta bjuder veckan på andra möten så som IUM, S.K.I.T, KF och dessutom jobb lördag och söndag. Fullt upp!


Och igen

Denna dag var ganska lik gårdagen. I skolan kring kl 8:30 och hemåt igen vid kl 20:30. Varvar dagarna med Mediejuridik och Programutvecklingsteknik.


Rast med kaffe och Facebook sådär vid 12:40-tiden...


Vi skriver om kårobligatoriets avskaffande, jajaja...

Jag längtar till helgen! Flytta grejer, måla lite inne på kontor, packa upp, fixa och dona. Koppla av med ett glas? Jodå, helgen blir nice.

Orken

Lång vecka med långa dagar väntar. Arbetsveckan ska avslutas med inlämnad Mediejuridik-rapport och en redovisad Programutvecklingsteknik-labb. Detta innebär ca 10-12 h arbete/plugg om dagen.

På lördag ska vi flytta, äntligen! Kommer vara helt slut på söndag, men det är det värt. Blir nog dåligt med blogg denna vecka befarar jag dock..

try{
ValueChain();
LongTail();
}
catch(Exception e){
System.out.println("Failed!");
}

Tekniktipset x 2

Eftersom det är första tekniktipset denna vackra söndag så drar jag till med ett till!


Hur bra är inte Fråga Kjell!?

Dagens tips:
HomePlug

Ny: Tekniktipset!

Varför inte införa ett genuint tekniktips de helger jag faktiskt jobbar på en av de tekniktätaste butikskedjorna som finns!?

Idag har jag sålt routrar, home plugs, headsets, USB-minnen, chassifläktar, internminnen... listan är lång.

Men varför har jag inte sålt några av dessa sweets?

Datorhögtalare från Logitech!
Kraftigt nedsatta från 599:- till endast 349:-


Från kjell.com:

Logitech Z-323 2.1 högtalare

Ett modernt 2.1-system för dig med stora krav på både form och funktion. Med rundverkande högtalare och separat baselement får du ett klart och fylligt ljud. Hörlursuttag och 2 extra ingångar för t.ex. tv-spel eller MP3- spelare. Effekt: 30 W RMS (2x6 W + 18 W). Frekvensomfång: 40 Hz - 20 kHz. Mått högtalare: 203x87x135 mm. Mått subwoofer: 221x150x182 mm.

Åh denna helg

Jag har inte bloggat hittills i helgen, eller i alla fall sedan fredagkväll. För vad hände då? Jo Markus kom ju hem! Två veckor senare, varav en vecka för sent så dyker han upp i dörren, brunare, fräschare och snyggare än någonsin - min älskling! Vi hann prata igenom litegrann, lite om hans resa och lite om mina nya skor ^^

Igår jobbade jag och sedan var det snabbt hem och svida om till Medias Födelsedagsgasque/slutfest för jubelveckan! Det var en helt underbar sittning, och Markus första dessutom, vi avnjöt gasque-mat och cider, öl, snaps och punsch som sig bör! Efter ett x antal sånger och gyckel så led sittningen mot sitt slut och efterköret tog sin början. Jag och Markus minglade runt, dansade lite och beslöt oss sedan för att gå hem.

Idag har jag jobbat hela dagen och blev bjuden på tacos och rosé när jag kom hem! Lugn kväll med mycket lägenhetsprat, snart bär det av! Adressändring, uppsägning av bredband och packning återstår.

Jag fick denna goa parfym av Markus när han kom hem!

Rosa kanske inte är så jag, men jag gillar doften och jag gillar att Markus gillar den!

Rallyskor

Min favorit-skoaffär är ju Bianco, som många vet. Sen jul har jag gått extra mycket och trånat i deeras fönster och butiker här i stan. En gång la jag blicken på dessa raringar och tyckte de var grymt coola. En annan gång såg jag att de fanns i grått med svarta ränder också och tänkte att dessa måste jag ha! Efter några sådana här vändor så beslutade jag mig idag för att faktiskt ta modet till mig och sätta de på mina fötter.

Skulle jag ramla, snubbla, halka, trilla, stå på huvudet? Ja vad skulle ske?

Jag blev kär. De gråa fanns inte i min strl (som tydligen i dessa skor är 37?) så butikstjejen gjorde ett bra jobb att sälja på mig de blå (de som jag faktiskt sedan första gången tyckte var riktigt coola). Eftersom jag är en sån svart-, grå- och vit-tokig tjej så sa hon att jag absolut skulle ha färg på fötterna. Efter några snabba tanke-flashar i mitt huvud som komponerade ihop outfitts till dessa så var jag övertygad.

Man lär sig hasa fram..
..man lär sig krypa..
..man lär sig stå..
..man lär sig gå..
..man lär sig springa..
..man lär sig att cykla..
..man lär sig att gå i höga klackar..

12 cm är mitt berg att bestiga just nu. Gimme luck!

KTH

Idag har jag, Cissi, Tora och Karro jobbat med Mediejuridik. Vi skriver om Kårobligatoriets avskaffande ur etisk, ekonomisk och juridisk synvinkel...

Änywho. Jag blir glad över att KTH Valhallavägen är så fint på våren/sommaren. Det känns riktigt bra att komma in på borggården när allt är grönt, solen skiner och studenter sitter på all öppen yta there is. Jag skulle inte vilja gå på någon annan skola bara för att KTH är så fint, typ. Jag vet att jag sa det första gången jag var där och jag sa det när jag och Matte brukade ha sällskap till skolan och jag säger det nu.

Såhär såg det ut idag:


Framsidan med "Millespottan" och vy ut över valhallavägen. Bilden är tagen från rummet där vi satt och pluggade idag, högst upp i D-huset. (det högra från Valhallavägen sett)


Inne från köket på plan 6 i D-huset så kan man få denna vy över borggården. Tänk er när träden dessutom är gröna, det är underbart fint!

Kom och hälsa på hos oss på KTH i vår!

Medietekniks BranschdagMingel, medianer, talare, företag, godis, (20kr's mackor!?), sa jag mingel..?

Medietekniks branschdag gick av stapeln idag. Jag är nöjd för dagen, men hade väl förväntat mig mer egentligen. Blir väldigt pepp när fina unga medianer pratar om att ta över Näringslivsgruppen och göra det harder, better, faster, stronger nästa år! Eloge till Sara som har kämpat med det material hon fick i år. Nästa år blir nog lite enklare då vi förhoppningsvis är på väg ut ur allt vad ekonomikris heter...

Att starta upp projekt, driva projekt och slutföra projekt. Vad kan vara roligare? Varför kommer jag på detta så sent? Jag vill också göra Branschdagen och göra den bästast ever, eller göra om Uttryck och göra allt sånt jag har lärt mig att vi skulle ha gjort, eller starta upp något helt eget vid sidan av skolan? Det sistnämnda kanske det blir något av...

Hur häftigt är det inte att befinna sig på en plats där de best of the best befinner sig? Ambitiösa, drivna, inspirerade, roliga, smarta och ursköna människor på en och samma plats! Medianer in my heart! När jag startar företag ska jag absolut anställa massor av medianer!


Gyckelcontest

Didn't last until the end. Tyvärr. Men jag och Jocke gjorde oss väl förtjänta av en varsin öl efter all programmering! Väl på puben, som tog plats i Media/CL's sektionslokal Sloken, träffar vi en massa andra medianer. Sara, Stefan, Kajsa, Jarle, Mikael, Målis osv osv. (ingen nämnd ingen glömd?) Galet trevligt att bara sitta ner, ta en öl, småprata och lyssna på musik. Innan jag gick hade tre gyckel framförts (med bravur!) och det var en uttalad tävling, men som jag nu inte var där och fick se slutet på.

Jag gick hem för att jag ville äta middag denna kväll (faktiskt) och ta det lite lugnt innan det är dags att kliva upp igen (åh detta eviga hjul) Nädå, jag gillar mitt hjul - alot!

Imorgon är det Medietekniks Branschdag! Hurra! Hela dagen på Nymble, see ya där!

(Trevlig kväll!) ;)

Var är han?

Nej han är inte hemma än. Markus är kvar i Tunisien, men som sagt verkar det inte gå någon nöd på dem där nere - sol, bad och windsurfi'n, nä det låter inte så pjåkigt!

Markus mor ringde mig igår, vi konstaterade att det är tomt utan dem här hemma och hoppas att de kommer hem snart!

Vi ska ju snart flytta också... Två hela små flyttkartonger packade jag idag. Längtar tills allt är i sin ordning i nya lägenheten, Markus är hemma förstås och allt är toppen! Soon enough.

Miss you dude! Kom hem!-----update-----

Han ringde nu! Åh! Jag har inte hört hans röst på 12 dagar! Jag SKITER i om ni tycker jag är larvig, tårarna sprutade och jag saknar honom sååå mycket! Helt sjukt vilken underbar människa han är, och jag vill ha honom häär!!!

Dagens jubel

Dagens jubelaktivitet var alumnikväll. Jag personligen missade denna på grund av skolarbete som jag var tvungen att sätta i första prioritet. Det var tokit synd och jag tror att alla som var där hade grymt trevligt!

Laddar om för imorgon och Gyckelcontest of Doom!

Facebookevent

See ya där!

En dag i Prutt:ens tecken

What a day!

Programmering har alltid lyckats ge mig sjuk ångest! Jag har nog aldrig riktigt låtit mig ta den tiden jag behöver för att lära mig det. Varför valde jag då en kurs i javaprogrammering och programutvecklingsteknik nu då? Ja, du säg det!

Nej men seriöst, det är bra att kunna. Faktiskt kul också när det väl fungerar. Jag är dock lite besvärlig, jag behöver enormt stöd av lärare, assar och studiekamrater för att klara detta. Jag har köpt en enormt tjock nybörjarbok om Java, jag söker på nätet och jag.. men vad händer? Ångest!

Stor eloge till Jocke och Tora om de fortfarande vill vara mina vänner efter denna kurs!

Kanske får dra lite i kontakter utanför skolan också, java-samhörighet ftw!


B.R.Ä.dubbel N.B.O.L.L!

Årets rosé-debut är gjord, och det i en park på KTH-campus (eller lite utanför?) med goda vänner, goda små kex och en match brännboll!

Jag, Cissi och Tora satt mest och glassade i solen på VIP-höjden med ett glas i handen. Mysigt!


Mitt emellan spel...


Närmare... det är vår!


På VIP-höjden och min nya picknik-filt!


Jocke var lång som vanligt...

Anledningen till detta evenemang är ju att det är Jubel-vecka på medieteknik nu! Medieteknik fyller 10 år och det firas med denna vecka av festligheter!
Måndag: Jubel-brännboll i parken.
Tisdag: Alumnikväll i ljusgården.
Onsdag: GyckelContest of Doom? Sloken.
Torsdag: Medietekniks branschdag!
Fredag: Chill?
Lördag: Slutfest/ Födelsedagsfest med tårta! Sloken.

See ya!

Medietekniker

Idag höll jag, Cissi, Karro och Tora en ganska avslappnad intervju med Erika som är utexaminerad medietekniker. Det var mycket trevligt, och förutom att samla in information och underlag för vår presentation på onsdag så tycker jag att det var väldigt inspirerande att få höra vad Erika gör idag och hur hon ser på yrkeslivet VS studielivet tex.

Erika var även överphös när vi fyra tjejor började på KTH för fyra år sedan... Time does fly!


God lunch var det dessutom! På ett café i Liljeholmen C :)

Askmoln

Markus är fortfarande kvar i Tunisien.

Hur askan sprider sig

De har haft möte där de fått veta att de inte kommer att flyga hem imorgon. Jag vill inte att de sätter några plan i luften så länge det finns risk att de rasar ner. Jag saknar honom så galet mycket bara...

Kultur

Idag studsade jag upp som en pigg..piggelin! Solen lyste och jag var sugen på att inhandla solglasögon. Sagt och gjort, åkte in till stan och Mango för att köpa ett par shades jag spanat in. Ska lägga upp dem här senare, behöver smakråd, om jag ska behålla dem eller ej..

Sedan bar det av till Kulturhuset med Sara och Jocke för lite kultur! Vi såg en fotoutställning från Japan, bilder från 1930-talet till nuet. Lite häftigt. Sedan stannade vi där och fikade, såg ut över plattan.

Vi testade ett konstverk(?) som gick ut på att stoppa en vit och en svart boll i nå rör, som åkte genom hela Kulturhuset för att sedan avslöja vem som vann.. Sedan delades det ut peppande lappar av konstverket, eller ja, i alla fall till vinnaren ^^

Tack för en jättemysig söndag!

Partaj

Igår fick jag som sagt lägga om mina planer en del. Clara var så rar och hörde av sig. Jag behövde bara ta med mig själv, något att dricka och gott humör - check! Begav mig av till Aspudden där jag blev bjuden på en awesome potatisgratäng, vi drack vin och pratade a whole lot.

Vi åkte sen inåt stan, mötte upp Claras vän och begav oss till Metins fest! Roligt och oväntat! Hos Metin bjöds det på rökmaskin, mat, dryck och trevligt folk! Toppenkväll verkligen!

Jag kom hem och somnade på soffan, vaknade klockan 7 imorse av tecknat på tv och att solen lös in genom fönstret.

Smokin'!

Body Shop

Igår var jag till The Body Shop för att utnyttja mitt medlemserbjudande innan det går ut. Det innebar att jag fick köpa tre produkter och betala för två. Jag ska dessutom boka in en make-up rådgivning innan det går ut.

Det blev lite prylar för lättare vår- och sommar-make-up.


Jag gillar The Body Shop för de testar inte på djur och använder endast fyra ingredienser från djur, men även de är framtagna på ett vis som inte skadar det levande djuret.

Planering

Eftersom helgens planer kastades om lite så har jag fått planera om.

Kommer att kila ner på stan en sväng imorgon, möjlig shopping, åtminstone flyttlådor. Kanske borde hem och packa lite med, träna kanske. Kanske plocka upp en vinflaska och hoppas på att Han kommer hem imorgon. Jag vet inte hur kvällen kommer att se ut.

Jag hade velat lägga upp roliga bilder, skriva om en glad Anna och massor av nya upptåg! Men vi får suga på den karamellen ett tag...

God natt!


Vietnam, Halong Bay september 2008 *verklighetsflykt*

Domen

Snart får jag domen om helgen. Helgen som jag längtat så mycket till! Om Markus kommer hem eller ej, om jag i så fall ska åka till Enköping istället eller ej. Vad händer?

Vad gör du i helgen?

---update---

Markus kommer TIDIGAST hem imorgonbitti.. Men ingen som vet. Vi vet i alla fall att det inte går enligt planerna.

Jag har tagit en två timmar lång nap, för att jag blev så besviken (på vulkanaskan) och allt.. Så ringde syrran och väckte mig och piggade upp mig tillräckligt för att jag nu ska orka gå till gymmet. Tack syster!

Bra för själen

Jag tror att shopping är bra för själen. I alla fall idag, jag vill shoppa... Jag vill ha ett par solglasögon (trotsar regn och kyla), jag vill ha ett par klackar från Bianco och en iPod (Phone?). Vill ha och vill ha, köpe och köpe?

Nä, det lär ju inte bli av då vi nu befinner oss mitt i månaden och plånboken inte riktigt tillåter. Vad ska då pigga upp min dag? Vi får se.


Skor jag köpte i somras, HushPuppies.

Vulkanaska

Jag vill att Markus ska komma hem imorgon, men nu säger de att Arlanda kanske är stängt två dygn framöver! :(

Säg att det inte blir så, snälla snälla snälla.. Kan det inte börja blåsa åt andra hållet?

DN om vulkanaskan

JAG VILL INTE :(

gott och blandat

Dagen har bjudit på mycket känns det som, men det är ingen speciell dag, alls. Dagen är visserligen speciell för Jasmin som fyller år idag, grattis :)

Men min dag har varit ganska intetsägande. Vädret har varit underbart, men det sitter någon liten spärr i mig just nu som inte tillåter mig att känna så mycket. Kanske har att göra med stressen som kom i morse med liten kris på "redaktionen", rätt ointressanta etikdilemman på seminariet och exjobbsinfo som jag redan visste det mesta om. Ingenting inspirerar mig idag. Man kan inte alltid ha bra dagar, då vore de bra inte lika bra?

Imorgon kommer Markus hem, och jag är ledig i helgen - det blir så bra!

Ikväll ska jag bara försöka försvinna lite, läsa en bok kanske. Tillbaka till verkligheten imorgon!


Bild från midsommar 2009, det spöregnade hela dagen och kvällen.

wake up

call? Projekt utan projektledare och kris i sista minuten. Hoppas vi ordnar detta.

UTTRYCK 2010

Kvällen

Kokyo med Jocke, Matte, Erik och hans vän denna kväll!

Mycket trevligt indeed.

Kvällen i bilder:God kväll!

Boys do talk.

Jag hörde flera stycken killar på tunnelbanan nyss som pratade helt nyförälskat om sina tjejer. Eller de var nog inte deras tjejer än, men blir nog. Våren är här och killar pratar faktiskt mer om sina flickor på ett rart sätt mer än vad vi tror!

Jag hoppas inte att halvt-nyförälskade killar slutar att prata om sina tjejer. Jag tror att det är nyttigt att vara nyförälskad. Jag hoppas att jag alltid kommer ihåg hur det var eller skapar nya sätt att visa det, när det börjar avta. Jag är nykär i min Markus fortfarande!

Puss på alla nykära!

Busy busy

Det blir en minst lika upptagen dag idag, jag har en del att pricka av! Hoppas kunna bjuda på någon bild i slutet av dagen i alla fall :)

När denna dag är slut, är det bara torsdag kvar, sedan är det fredg och Markus kommer hem! :)


Älskling i London, uppe i London Eye.

Done!

  1. Shopping
  2. Fika
  3. Övning
  4. Sortering av papper
  5. Springtur
  6. Rensning av garderob
  7. Tvättning av kläder
  8. Färgning av håret
  9. Diskning
  10. Sova sig lite

Ett litet fint ord

Under övningen i Programutvecklingstekniken idag så säger Ann: "Ja men säg ett kort fint ord som vi kan ta som exempel.." till klassen.

Jag viskar: "Sol.." men inte så att hon hör, dumt nog?

Ann: "Vi tar Anna" (Sen sa hon också "det heter min dotter" men det struntar vi i.)

ANNA är ett litet fint ord <3
;)Närbild:

Sol i sinne

Ändrade planer för dagen! Jag som skulle släpa mig in på gymmet denna morgon för att sedan labba och gå på föreläsning och dona massa hemma sedan. Men nu verkar det bli som så att jag möter upp Tora på stan för att leta långklänning till henne, hårfärg(er) till mig och sedan träffa Cissi för en uppdatering! Sedan föreläsning och hem och dona en massa + springa (eftersom gymmet uteblev).

Cheers!


Galna sommarnätter!

Sitter och lyssnar på Johnossi och tänker på galna sommarnätter!Vill ut i parken och dricka lådvin och spela brännboll i oömma kläder hela sommarnatten!


iFåne!

Jag och Markus kommer förmodligen att gå skilda vägar... Jag väljer iPhone och han väljer Android.

Jag funderar dock över detta:
- Köpa 3Gs och sedan skaffa OS4 när det kommer?
- Vänta på 4G, trots att den kanske är dyrare? Hur mycket bättre kan den vara? (som är värt det?)

Jag vill ha en iFåne!

Markus kommer förmodligen att köra på en HTC Desire när han kommer hem från Tunisien. Kanske ska vänta och se hur en Android verkligen känns?

Tips, trix och åsikter!?


Jag vill ha den vita i så fall :)

Bild från
apple.com förstås, var annars?

Applet!

Idag har dagen mest handlat om Prutt! Nej inte snusk, Prutt som i Programutvecklingsteknik. Vi på KTH har inte bara roligt, vi har roliga förkortningar på kurser också. Du som är KTH'are och läser detta, droppa lite fler förkortningar i kommentarsraden!

Hur som haver, jag, Jocke och Tora fick klart vår labb 1 idag, woho! Hehe. Liten applet och frame och lite sånt. Vänta bara, snart är vi proffs! Alla har varit lite trötta idag, men har varit allmänt skön stämning i skolan faktiskt.

Nu är jag hemma och lär väl titta lite i min nya bok "Java direkt med Swing" snart. Spännande!


Min bästa mamma

Mamma fyller 50 år idag! Hon har dock tackat av sig och firar födelsedagen med pappa. Jag vet att hon inte vill finnas på bild på min blogg heller så jag respekterar det.

Men såklart måste jag få gratta min mamma på alla sätt jag vill denna dag! Nu befinner sig dem inte i storstaden här med mig, så jag kommer att ringa senare i eftermiddag i alla fall. Sen hoppas jag att det blir lite firande framöver för familjens del i alla fall, vi får se.

Grattis mamma på födelsedagen! Jag älskar dig <3

Solöga

Solen har ju börjat titta fram igen. Marken är torr och vårskorna är inhandlade sen någon vecka sedan, så även vårjackan. Det som saknas när solen skiner är ju brillsen, shadesen, eller vad du nu vill kalla dem - solglasögonen.

Jag har ett litet problem varje år. Jag vet inte vad den bästa formen på solglasögonen är för mig. Jag har ett avlångt ansikte, medelstor näsa och lugg! Antingen ser näsan gigantisk ut, luggen ser ut att vara i vägen för solglasögonen, osv osv.

Jag måste verkligen ta reda på, färg och form - vad som passar bäst. Detta år. Who's with me on this quest? Jag behöver ett smakråd som är brutally honest. Eller ett par genuina tips om var man finner THE shades.

Got some?


Bild från
Mango.

Vad hände?

Var jag än läser, statusuppdateringar på facebook och bloggar av olika slag, så verkar alla ha haft en helt fantastisk kväll igår? Fantastiskt rolig, ett antal har blivit "för fulla" (vad som nu är kul med det?), men hur de än namnger detta fenomen så verkar det som om något hände igår?

Kom våren? Kom känslorna, lycka, lättnad? Vad hände igår? För mig hände ingenting. Jag var hemma och trött. Missade jag något? Jag hatar när det känns som att jag har missat något.

Tell me, hur var din gårdagkväll?


Morgonbestyr

För mig är det faktiskt morgon nu, klockan 10 på en söndag. Jag börjar inte jobba förrän klockan 12 ungefär.

Kliva upp, gå direkt in i duschen. Ut ur duschen, slå på Nyhetsmorgon så jag har något att lyssna på medan jag sedan gör mig i ordning. Blåsa och platta håret litegranna. Äta frukost länge medan jag ser på Nyhetsmorgon och kollar facebook, läser bloggar osv. Packa väskan och gå till jobbet.

Nästa sovmorgon inträffar på lördag.Ett glas med vatten på mitt bord som har stått framme över natten...

Working girl

Jobbar som sagt i helgen. Varit fullt upp idag, när vi stängde och gick ifrån jobbet kom vi fram till att vi faktiskt inte hunnit prata med varandra alls. Jag tog ingen rast heller, så jobbade mina fem timmar i sträck. Det är helt ok. Kluriga frågor har kunderna bjudit på också, gör att jag vill läsa igenom hela "Hur funkar det?"

Så att jag sedan kan svara på frågorna helt utan tvivel, ja boken är en bibel! (rim)

Trött i fossingarna efter jobbet, började styra upp middag men som tidigare inlägg avslöjar - så blev den flyttad. Det betyder att jag ska se på tv, läsa en bok och bara vara Anna ikväll. Det är trevligt det med, men ser fram emot en galen vecka, både pluggvis och after school-vis. Sen kommer ju Markus hem igen på fredag! (ja, jag vet att han åkte nyss...) Chill!

Ring om ni vill hitta på någe! ;)

Change of plans

Sushimiddag styrs upp på onsdagkväll istället! Man kan tydligen inte ringa folk en timme innan middag och förvänta sig att de ska följa med ;)

En utvald skara kommer att tillfrågas att närvara denna mysmiddag på Kokyo på lördag!

Då ska jag dricka ett glas vin.


Bild från
denna sida.

Ouch

Jag följer ungefär samma tema som igårkväll... Vaknade kl 7 imorse av att vänster visdomstand i underkäken värkte utav bara tusan. Gick upp, tog ett par alvedon och somnade igen. När jag vaknade igen åt jag en mango. Nu sitter jag här och ska strax gå till jobbet. Jag har laddat väskan med sex stycken alvedon, för fler får jag inte ta idag. Hoppas på snälla kunder idag!

Sushi med Erik väntas efter jobb!Bild från vasbysushi.se.

Mangomania!

Titta vad jag hittade på affären!TVÅ stycken mango! Som jag ska smaska på ikväll!!
OCH alvedon som ska hjälpa mig i kampen mot visdomen! (ja i alla fall värken som kommer med den) :(

GOD KVÄLL!

Tröttis

Dagen har varit trött. Jag har varit trött och varit lite småstressad över grejer i skolan. Inte på topp riktigt. Markus åker till Tunisien ikväll och jag har bestämt mig för att gå och träna för att förhoppningsvis må lite bättre.

Nu: That 70's show

Despised Icon

Nu sitter jag och Markus här, mätta på våfflor. Men igår fick Markus sorgebeskedet (notera: han utbrister "neeej!" när han sitter vid facebook och det enda jag ser på hans skärm är "R.I.P....*nåt*" Jisses, tänker jag. "Vad har hänt!?"

"
Despised Icon ska splittras!" Aaaw...
...men de skulle inte ställa in några spelningar!

Så nu har vi bokat en varsin biljett till deras spelning den 5 maj här på Klubben i Stockholm.


Bild från deras hemsida.


Tysslingen

In the very beginning av mitt och Markus förhållande så åkte vi ibland till Örebro från Hällefors, eller så hämtade Markus mig där vid tågstationen. När man har åkt en bit från Örebro så kommer man till en plats, åtminstone en vägskylt, som kallas Tysslingen. Första gången vi åkte förbi där så sa båda: "Aaw..tysslingen..!" Detta är inget ovanligt för oss, vi märker ofta samma udda ord vi ser elelr hör och tänker ofta på samma saker, melodier osv.. Men i alla fall, denna gång tyckte vi väl att det lät så gulligt så att vi sen började kalla varann för det.

Tysslingen är tydligen en svansjö...

...och ligger här:

Gottgotti..

Ja jeklar vad spinningpasset kändes. Nu är jag äntligen hemma igen efter att ha handlat lite och gått hem i regnet.

Jag fick tag på en helt galet underbar mango som jag nu sitter och mumsar på! Mango - som var min frukost, lunch och middag i Singapore och Thailand! Jag trodde aldrig att jag skulle hitta en lika god här i Sverige! (Eller så har jag glömt litegrann hur de ska smaka...) Men yes! Good!

Så handlade jag ingredienser för en riktigt mysig våffel-frukost till mig och Markus imorgon. Sen åker han ju iväg och är borta en vecka... Så mysfrukost (brunch?) ska dukas upp!!!


Bild från recept.nu

Jobba

Jag jobbar i helgen! Kl 12 - 17 på Kjell & Company förstås.

Kolla in
Kjelle för att se vilka finfina priser vi har just nu ;)

Utöver jobb kanske vi ser utgång, sushi eller fika med vänner? Ja ja ja!

Vi kanske ses på

i helgen!

Bild från hemsidan.

Sol och kärlek

Dessa två ord i rubriken sammanfattar min dag, nästan. Jag vaknade upp med älskling som vanligt, dock ovanligt trött. Vi tog oss senare ner på stan för att Markus skulle shoppa inför resan till Tunisien. Markus, hans bror och far åker till Tunisien på golfresa imorgon. Vi har övervägt att packa ner mig i en liten väska, då jag visat att jag kan krypa ihop till en väldigt liten boll...

Det blev lite pryls på Stadium och sedan letade vi förgäves efter HTC Desire som älskling vill ha, men det får tydligen bli när han kommer hem igen då den inte finns ute nu. Så åt vi en varsin gudomligt god glass på
Montis innan Markus begav sig till jobbet.

Jag sitter nu hemma ensam och försöker komma över min otroliga trötthet denna dag. Funderar på att avrunda med en timme spinning på World Class Vasastan ikväll.

Ja nu vet ni var ni har mig!

Vännerna

Otroligt roligt att träffa vännerna hemma i Enköping. Jag får sån inspiration av att umgås med mina vänner. Kusinen med lilla bäbisen i magen har mognat massor redan och det ska bli jätteroligt att få träffa den lille krabaten sen. Syster är alltid syster och en av mina bästa vänner förstås. Umgås när vi kan, men blir ju aldrig obekanta!

Jasmin och Jenny, två vänner från forna TE3b på gymnasiet. Två mycket företagsamma tjejor, jätteroligt att få lite updates och spåna på nya idéer.

Lisa, "bästis" sen småskolan och fortfarande en mycket god vän! Vi känner varann nästan lika bra som syster och jag, och har alltid lika roligt när vi umgås. Trots att jag var lite svårstartad i helgen så blev det ju bra till slut. Nu ser jag fram emot en ny dejt här i Stockholm snart!

Jag behöver dock tips på nya ställen man kan gå ut och äta i stan? Caféer och restauranger! Tipsa!


Waves

När jag är i Enköping så är det roligt att "våga" håret, för mamma har en sådan pryl från OBH Nordica som gör sånt. När jag skulle åka hem så sa mamma att jag får låna den av henne för att hon aldrig använder den. Nice! I helgen vågade jag hela håret, idag vågade jag det lite och rufsade till det till en lite mer rockig look..? Vad kul kan man mer ha med denna pryl?

Dessa vågor:


Med denna schyssta pryl:

Visdom

Uäeh. Kvällen slutar mindre bra, dundertrött av alvedon och ont i visdomstanden. Kommer de jekla tänderna någonsin komma upp? Känner bara för att sova sova sova. Markus kommer hem om en timme från jobb, vill orka vara vaken tills dess...

Mjuk soffa och täcke. Ont ont ont i hela huvudet. God natt!

Äntligen hemma

Nej inte TV-programmet.

Men åh så skönt att vara hemma. Vet inte varför det känns så skönt, kanske för att jag varit hungrig halva dagen.. Ska strax äta, ville bara uppdatera här först. Jag och Markus tog en kaffe (läs:glass) på Seven innan han åkte till jobbet och jag gick till skolan. Sedan dess har jag pillat med fakturor och försökt layouta Eriks artikel. Det var jag, Mia, Marco, Sara och Malin som tappert satt och arbetade med tidningen som ska in till tryckerierna ikväll och imorgon.

Nu är jag hemma och har slängt in tvätt precis, nu blir det mat, Loka och Family Guy på tv en stund.


Sara, Mia och Marco.

Youtube?

Då endast en kommentar trillat in, och den om inlägget där en youtube-film gjorde premiär i bloggen, så tänkte jag ge er en till...

Detta är en film om min grupps N0lleuppdrag i ettan på KTH, 2006. Enjoy!


Dagens

Dagens outfit:


Överdelarna är H&M, baskläder... Vill ha en svart kavaj också dock.

Jeansen är Killah från JC.

Och på det blev det inte joggingskorna i bakgrunden, utan ett par klackar från Bianco.

Läsvärt?

Fick ju hem lite böcker för ett tag sedan när jag läste Human Resource Management, jag har glömt lägga upp de här. Det ordnar sig handlar om könsfördelning i organisationer, diskriminering och analyser om detta. Men and Women of the Corporation handlar väl lite om samma sak, den är skriven mycket tidigare och den har kritiserats en del - därflr var jag nyfiken att läsa den. Eating animals handlar om att vara vegetarian och alla tankesätt som finns kring detta, myter och filosofi, samt kritik mot massproduktionen av kött. Jag har läst typ halva Det ordnar sig och jag har börjat på Eating Animals.

Jag fick dessutom en fin påse att bära böckerna i, av Adlibris.

Ellen DeGeneres intervjuade Jonathan Safran Foer om boken och sånt:Nyfikna får gärna kolla in det! Han verkar som en vettig person tycker jag.

Uttryck

Idag jobbar vi med Uttryck hela dagen. Hoppade upp imorse och tvingade Markus att ta lite bilder. Nu sitter jag i skolan med Mia och Marco och väntar in de andra. Jag ska layouta artikeln som Erik skrivit senare, Marco sitter och retuscherar bilder lite smått och Mia äter just nu pastasallad som hon lagat åt alla tappra Uttryckare idag!

En av bilderna som Markus tog, oretuscherad:


Boka tid hos frissan snart igen tror jag visst!

Min långhåriga vän

Markus vänner har gjort en låt om honom, ja det var ett tag sen. Men nu finns en youtube-film också.
Enjoy!

Markus: "Det är gamla bilder!"


Tatueringen

Som många vet så har jag haft en röd blomma på armen rätt länge. Gjord av Henrik Gallon när han jobbade på Swahili Bob's 2007. Nu läser jag lite olika bloggar, däribland Eriks blogg var jag dessutom fick nys om att han skulle komma till Stockholm och gästspela lite på Swahili Bob's. Då jag verkligen gillar Eriks jobb (jobbar på Buzzstop 28 i Göteborg) så bokade vi in en tid för att bygga på blomman. Vi visste inte riktigt innan vad vi skulle göra så det var riktigt spännande och nervöst att knata ner på Bondegatan den 24:e mars.

Men! Det blev ju riktigt riktigt bra! Supernöjd är jag. Här kommer före- och efterbilder. Förebilden är min och efterbilden är tagen precis när vi blev klara och är alltså Eriks bild som ni även finner på hans blogg. (hoppas det är ok att jag lånar den)

Före:


Efter:


Ujuj vad dålig färgen är på första bilden, men you get the point!

Dagens?

Jag skulle vilja lägga upp dagens outfit, men jag måste hitta ett bättre sätt att ta bilder utan att stå i spegeln... Kanske får Markus hjälpa till, hehe. Han ska få ta lite bilder imorgon varav en ska få dyka upp i tidningen Uttryck.

Jag går omkring med ett presentkort från Bianco i min plånbok. En julklapp från älsklingen, så snart lär ju ett par nya klackar ramla in i garderoben..! Nu är det vår och skor och kläder kunde inte vara roligare! Har dessutom planer för mitt hår inför våren också. Tatueringen har ju fått sitt vårlyft i alla fall! Detta kommer i ett eget inlägg...

Dagens? Nej, festklädd typ förrförra helgen!

Kavaj, klänning, strumpbyxor från H&M. Stövlar från Bianco.

Första för säsongen

Första löpturen utomhus är avklarad. Ett antal tillfällen på löpbandet och crosstrainer har det ju blivit i år men utomhuspremiären har blivit lite sen. So what's the verdict? Jo vars. Jag har klart tappat sen förra året men nu är vi ju back on track!

Känner mig rätt nöjd med dagen, ska strax laga mat till mig och älsklingen att ätas imorgon. Sitter just nu här och ser på Desperata Hemmafruar och äter wasabiärtor, mums!


Påsken är över

Jag vet att det är rätt sent att göra detta statement. But it's funny 'cause it's true...

Fredagen åkte jag till Enköping och Markus for till Hällefors. Lite middag med föräldrar och sedan iväg till syster för att även träffa kusin med bäbis i magen! Lördagen började lugnt, var med pappa och handlade och gick sen hem från stan i fina vårvädret. Lördagen fortsatte med påskmiddag med mormor, farmor, syster med karl och föräldrar. Lugn kväll med tidig sömn. Söndagen spenderades med flickor! Först med
Jenny och Jasmin över en riktigt nice brunch hemma hos Jenny. Senare med Lisa över ett par glas vin, musik och liten utgång.

Supernöjd med påskhelgen! Nu kör vi påsklov en vecka!