Ordning och reda

Men inte pengar förrän någon fredag långt framöver. Nåväl.

Ägnade en liten stund av gårdagen med att styra upp alla mina olika mailadresser till MacMailen. Fixade en liten applikation för Twitter... Styrde upp lite annat smått och gott också, så som mat, studier, hrm och annat.

Varför är det så att jag så gärna gör något helt annat än att läsa i min nya HRM-bok. Men kompendiet hade inte kommit in än och uppgifterna i IUM har inte lagts upp. What to do, what to do.

Idag är det i alla fall Prosam-seminarie! Woho! Eller not.


Lyckotroll

Det är tur att det finns lyckotroll här i världen. Ofta brukar de ta form av vänner och familj, men idag blev jag ett litet lyckotroll av mig själv. Snacka om att det sitter i huvudet sånt där...

Jag ska inte tråka ut dig mer idag, jag ska försöka komma med ett vettigt inlägg snart.


Mitt lyckotroll jag fick av mamma på julafton.
Om tycka mycket.

Hälsa

Jag gör det jag tycker är rätt för min hälsa. Den vanligaste frågan jag får är förstås "Varför är du vegetarian/vegan?" och jag är ledsen, men den blir tröttsam att svara på efter ett tag. Jag brukade kunna linda in svaren i allt från etik, djurhållning, statement och allt liknande sådant. Det svaret är förstås fortfarande det jag föredrar, men jag har märkt att frågan "Varför är du vegan?" är som i USA när de frågar "How are you?" - de bryr sig inte om svaret. Därför har jag som förslag ett kortare svar; hälsan.

Det finns många skriverier om kost och hälsa. Jag har läst en del kokböcker och böcker om vegansk näringslära. Jag ska försöka lova Er ett inlägg om alla fördelar som finns för hälsan i och med att vara vegetarian/vegan.

Förutom att äta veganskt så försöker jag träna när tillfälle ges. Ja ibland är jag opepp och ledsen på livet (läs: höst- och vinterdepression) och då blir det mindre träning (trots att det är då man borde träna, jag vet!) Men jag kan bara inte rå för att jag blir så mycket mer pepp på våren och sommaren, ut och springa, känna sig stark och frisk - det är det finaste som finns.

Idag har jag haft en svacka, de kommer tätt den här tiden på året. Men jag vet att ljuset närmar sig!


Ibland är jag glad för att jag har flätor i håret...


Lönedag!

Lön och CSN idag, trevligt. Allt åker dock in på sparkonto, men nån liten shopping kanske det kan bli framöver. Jag blir oftast bara väldigt sparsam så fort jag får in en liten slant på kontot. Andra kanske skulle jubla och skrika "Kung, kung, kung i baren!!!". Tänk om jag fortsätter så här när jag blivit en fullfjädrad civilingenjör och tjänar därefter. Sweet!

Jag är nu frisk dessutom och årets träningsplanering har dykt upp. Första passet (ja, jag vet..sent) för året med Tora idag på World Class Vasastan. Eftersom jag fortfarande har lite snor kvar i huvudet så försökte jag ta det lite lugnt. Det blev lite funktionell styrketräning och löpning. Målen är nästan satta, men som en liten försmak på målen så vill jag springa Tjejmilen på 60 min och bli dubbelt så stark som jag är nu. Jag hoppas att det inte ska bli så svårt, i alla fall inte den sistnämnda biten, jag är tyvärr rejält svag. (eller ostark som jag vill kalla det)

Nya träningskläder, ev spinningskor och någon PT-timme? Eller spara? Eller..!
Mwahahahah!


PS. Angående inlägget "Bunkra upp!" så handlade jag allt på Hemköp vid Åhlens mitt i stan. Smidigt I say!

Dunderförkyld

Jag brukar bli sjuk på helger och lov OM jag nu ska bli sjuk. Men jag antar att eftersom jag jobbat hela jullovet så tyckte min kropp att det nog var dags för den årliga förkylningen. Känner mig rätt så golvad så tog precis två alvedon och ska strax krypa i säng.

Men skolan har ju som sagt börjat, kurserna jag läser är Mediejuridik, ekonomi och etik; Innehåll och uttryck i Media - tema Framtidens musik/musikens framtid och Human Resource Management. Det verkar helt okej so far, alla tre kurserna verkar faktiskt roliga. Känns bra.

Utöver skolan denna termin så blir det att leka ekonomiansvarig för tidningen Uttryck, gjord av medieteknikstudenter varje år, och jobb på Kjell&Company.

Det ser ljust ut, underbart att mörkret/ljuset ute också går åt rätt håll, snart får vi njuta av våren!

Nu: däcka-dags. God natt!Njut av denna bild från Tioman Island, hösten 2008. Ibland längtar jag tillbaka.

Bunkra upp!


Let´s see...
- Veggo bitar; istället för kyckling
- Ekologiska sojabitar
- Kung Markattas Äppelcider vinäger
- Alpro Soya mjölk och matgrädde
- Veggi sojastrimlor
- Risenta hirsflingor
- Taifun Mandel-Sesam rökt Tofu
- VegiDeli pålägg
- Taifun Cocktail-korv

Det är inte så svårt, det är mest roligt.

"Jag har aldrig älskat mat så mycket som när jag var vegan."

Mickelina

Nu är bästaste Mickan hemma igen! :)

Det innebär förhoppningsvis många fler promenader (med hund?) och te-kvällar framöver.


You are a good friend. Tack för ikväll!

Skolstart

Dags för en ny termin på KTH!

Vaknade dock förkyld och måttligt trött...Have a nice day!

Du kan va...

...vegan. And here we go again.

Tack för alla goa vegan-kokböcker jag fick av Er!
Tack Hemköp och Goodstore för att Ni gör det så lätt!

Tack Padraig, Mattias, Metin och Thomas för inspirationen!

Kostmål 2010: Bjuda fler vänner och bekanta på vegansk mat.

Träningsmål 2010: Tjejmilen på 60 min.

Livsmål 2010: Hahahahaha!

Cut out the crap!


Back to basics.

Bloggare möter stora svårigheter med att få tillräckligt många och intresserade läsare. Experter säger att en blogg måste vara nischad för att få trogna läsare.

Vad ska bli min nisch?

- Skola, studier och jakten på exjobb?
- Jobb, hemelektronik och konstiga kunder?
- Kost, veganism, näringslära och träning?
- Livet, vänner, flum och kärlek?

- Allt? (hehe..)