Rättigheter

Eftersom det är tentaplugg och det är då vi studenter blir som mest udda så tänkte jag här bidra med en students rättigheter under tentaplugg och en ordlista för att, om möjligt, lättare kunna förstå oss under denna tid.

Rättigheter:
 1. Se ut hur f*n man vill. Så länge man luktar någolunda så är det alltså fritt fram för att testa sin personliga stil rejält. Tvätt hinns ju inte med under tentaperiod så här kan vi se prov på de mest udda kläder!
 2. Äta vad f*n man vill. Som känt har vi studenter inte mycket pengar annars heller och kosten är ofta tvivelaktig. Men under tentaperiod dricks mer Jolt-cola, Shark och förtärs mer godis och fler olika typer av bakverk än någonsin.
 3. Dra nördiga skämt. Så länge skämten härstammar från det man pluggar atm eller har pluggat, relaterar till roliga you-tube-videos eller förra Borat-filmen så är de ROLIGA!
 4. Att gå under jorden. Studenter i tentaperiod har rätt till att befinna sig i skolan minst 10 timmar om dagen och inte socialisera med något annat under denna period. Det sociala livet upphör därmed under någon vecka. Men det är OK för om studenten tycker om dig så kommer vi snart krypandes tillbaka ur våra mörka tillhåll.
 5. Till följd av förra rättigheten har studenten också rätt att använda sig av sociala medier, såsom Facebook, Twitter och bloggar för att hålla kontakt med den yttre världen. Att man här begär saker som massage, kakor, medlidande eller annat från sina nära och kära är inget ovanligt.
 6. Bryta ihop utan någon som helst anledning. Hjärtklappning och tunnelseende vid tv-tittandet på kvällen eller tårar på Drottninggatan i rusningstrafik? Inget ovanligt här inte.
 7. Säga konstiga saker. Till följd av alla rättigheter händer det att studenter vrider på, glömmer, ignorerar eller säger vissa ord.
Ordbok:
 • μs - uttalas "mys" och inte "mikrosekunder", ypperligt nördigt i tider av affektion.
 • hyptyp - olika hyptyper kan vara kaffe, cola, energidryck, socker, te.. allt som får en student att vakna och hålla sig vaken.
 • struts - kan ses som "spets" för övriga, felaktighet i mitten av en graf.
 • sloken - nej ingen myrslok, byxelkrok eller näsa, utan den eminenta sektionslokal medianer och cl'are hänger i.
 • Muffin - känt som en typ av bakverk för andra, här mer känt som Cecilia Thorsén.
Detta blogginlägg presenteras i samarbete med Tora Jansson och Cecilia Thorsén 09.10.22.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback