Att hitta rätt

Jag tror att det är det som livet handlar om mer eller mindre. Jag har läst så många blogginlägg om ämnet så jag kände att jag skulle skriva ner några rader jag också.

Man gör val i livet, många lätta och många svåra. Jag försöker leva efter det som min mor så klokt säger "Du borde bara ångra något du INTE gjort..." Nu ska man nog till detta addera en nypa sunt förnuft också... men you get the point.

Jag blir därför så ledsen när jag tänker tillbaka på tillfällen då jag nu ångrar att jag INTE gjorde det jag tänkte först. Make sense? Jag ångrar knappt något jag faktiskt gjort. "Men kommer du inte ångra de där tatueringarna om 40 år då?" Nej, för de gjorde jag ju - och de är fina. "Ångrar du inte att du inte följde med på resan?" Jo, för det gjorde jag ju inte - och det verkade kul.

Förutom alla stora livsavgörande beslut så gör man ju desto fler små sådana. Allt det skapar den man är.

Jag är rädd att jag en dag ska ångra något jag INTE gjorde nu. Förstår du vad jag menar?

Förkyld:2

Men vad tusan! Vad ska jag göra för att hålla mig frisk? Jag tror jag har svaret:

1. Äta rätt och träna - check!
2. Äta lite mer c-vitamin - fail
3. Klä mig varmare - fail
4. Vara mer rädd för att få ett virus när jag är på jobbet - fail

Det är det enda jag kan komma fram till. Maten och träningen går bra. Äter en multivitamin om dagen för att det är vinter och jag tror att lite vitamin-boost kan vara bra, äter dessutom en järntablett pga mina dåliga järndepåer. Mat på regelbundna tider och träningen har kommit igång bra, inte för hårt och inte för lite.

Men! Som Tony Irwing skulle ha sagt.

Jag skulle kunna äta mer apelsiner, mandariner, grapefrukt eller få i mig nån brustablett c-vitamin varje dag. Jag skulle behöva låta min tunna jacka hänga kvar på sin galge några veckor till, åtminstone fram till våren, och inte börja ha den på mig i -10 graders kyla. Jag borde se upp med hur virus sprids på tunnelbana och specuellt på jobbet, med alla kunder, pennor och allt som byts där. Tvätta händerna ännu oftare på jobbet och inte pilla i ansiktet alls under arbetstid.

Något annat tips?